Ce protocol au încheiat PSD şi PNL pentru alegerile locale din Bucureşti: „Vom avea majorități”

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.04.2024 - 21:22
Ce protocol au încheiat PSD şi PNL pentru alegerile locale din Bucureşti: „Vom avea majorități” - Foto: INQUAM Photos/ George Călin/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ce protocol au încheiat PSD şi PNL pentru alegerile locale din Bucureşti? Gabriela Firea a anunțat că „vom avea majorități”.

SHARE

Filialele PSD şi PNL din Bucureşti au încheiat, joi, un protocol de colaborare la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi la nivelul celor şase consilii locale de sector.

Ce protocol au încheiat PSD şi PNL pentru alegerile locale din Bucureşti: „Vom avea majorități”

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că, potrivit calculelor celor două formaţiuni, PSD şi PNL vor avea majoritate simplă în fiecare dintre cele şapte consilii, ea spunând că aceleaşi calcule arată că, pentru majoritatea de două treimi, necesară pentru adoptarea unor hotărâri care ţin de patrimoniu, va fi nevoie de colaborarea cu consilieri de la alte formaţiuni politice.

Preşedintele PSD Bucureşti a explicat că PSD şi PNL vor colabora, la nivelul Capitalei, în Consiliul General şi în consiliile de sectoare şi vor exista liste comune ale celor două formaţiuni la Consiliul General şi la Consiliile Locale ale celor şase sectoare. 
 
”Este normal, dacă decizia a fost luată, aşa cum cunoaşteţi, la nivelul coaliţiei, ea să fie declinată acum şi la nivelul municipiului Bucureşti, aşa cum se întâmplă în majoritatea judeţelor din ţară”, a explicat, într-o intervenţie la Antena 3, Gabriela Firea. 
 
Întrebată dacă cele două formaţiuni mizează pe faptul că vor avea majoritate în CGMB, Firea a spus că, potrivit calculelor, cele două formaţiuni vor avea majorităţi simple în cele şapte consilii.
 
”Cu siguranţă, primarul general, ca oricare primar al unui UAT, are nevoie de majoritate pentru că altfel se pierde foarte mult timp cu negocierile pentru fiecare proiect în parte şi cetăţenii nu pot să beneficieze de tot ceea ce se promite în campania electorală. Cu o majoritate, fie ea şi simplă, lucrurile decurg într-o normalitate şi într-un echilibru.

Din calculele noastre, vom avea majoritate simplă în Consiliul General, majoritate pentru patrimoniu, de două treimi, este mult spus, nu vom avea o astfel de majoritate, va trebui să stabilim colaborări punctuale cu ceilalţi parteneri politici care vor intra, de această dată, în Consiliul General. (...)

La fel, vom avea majorităţi în celelalte şase sectoare, şase consilii, dar tot majorităţi simple, nu avem cum, după calculele noastre, realist vorbind, că aşa fiecare poate să vină să spună orice, asta nu înseamnă că se va şi transpune în realitate, în politică trebuie să fim cu picioarele pe pământ. Dar ne dorim o majoritate tocmai pentru că e normal să putem să aplicăm ceea ce ne dorim la nivel administrativ. E important şi ce primari vor câştiga, la nivel de capitală”, a adăugat Gabriela Firea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te