Cătălin Boboc, fostul secretar de stat cercetat pentru furt de curent, a demisionat din PNL

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.10.2022 - 15:03
Cătălin Boboc / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Boboc, fostul secretar de stat cercetat pentru furt de curent, a demisionat din PNL. / Foto: Cătălin Boboc, Facebook

Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii și Protectiei Sociale, brăileanul Catalin Boboc, care este cercetat pentru furt de energie electrică, a anunțat, pe Facebook, că demisionează din PNL, indicând că aacesta este „cel mai decent gest politic”.

SHARE

„Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt! Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică!”, a scris Cătălin Boboc, pe contul său de Facebook, postând și o copie a documentului indicat și emis de Electrica Muntenia Nord.

Citește și: Admitere ASE: 13 pe loc, jumătate picați în anul I (2022). Admis pe bază de eseu motivațional 2022

„Pentru a nu politiza o situatie personala care va fi lamurita, si pentru a nu crea in vreun fel presiune, am decis sa imi dau demisia din functia de membru al Partidului National Liberal. Consider ca este cel mai decent gest politic pe care il pot face astfel incat imaginea partidului sa nu fie afectata de acuzatiile care mi-au fost aduse.

Varianta autosuspendarii nu exista intr-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura solutie, pana la clarificarea situatiei. Voi reveni cu toate explicatiile si documentele necesare dupa ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovatia.

Am fost si sunt un om de partid, le multumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 si pana acum. Ii asigur de buna mea credinta si cred ca ne vom reauzi!”, a postat Cătălin Boboc. 

Cătălin Boboc a fost secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, senator în perioada 2012 - 2016 şi preşedinte al PNL Brăila.

Ionuț Stroe îi ia apărarea fostului coleg Cătălin Boboc

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe i-a luat apărarea, pe Facebook, fostului său coleg Cătălin Boboc, care a demisionat din PNL după ce a fost acuzat în presă că ar fura curent electric.
 
„Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și – acum – fost membru al PNL, care nu se folosește de nicio calitate din CV-ul său pentru a influența în vreun fel limpezirea situației de care este acuzat. Nu a exercitat nicio presiune, nu a tras de timp și nu a pus bețe în roate niciunei cercetări”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

Citește și: Liberalul Cătălin Boboc, cercetat pentru furt de curent. Îngrijorat de imagine, PSD cere clarificări

De asemenea, Ionuț Stroe i-a transmis un mesaj ironic PSD-istului Radu Oprea.

”PNL este acum delimitat complet de suspiciunile care planează asupra lui Cătălin Boboc, fost membru al partidului. Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum își poate concentra atenția pe situații care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliției…”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL în urma clarificărilor cerute de către Radu Oprea.

De ce este cercetat Cătălin Boboc

Presa locală a relatat despre faptul că un angajat de la S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat ofiţerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila în legătură cu identificarea unui contor branşat ilegal, descoperit în urma unor verificări, relatează News.ro.

Conform probr.ro, ar fi vorba de un imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Cătălin Boboc, fost senator în perioada 2012 - 2016 (a fost și președinte al Comisiei Juridice din Senat) şi fost preşedinte al organizaţiei PNL Brăila. 

Citește și: PNL, nemulțumit de primarul Capitalei Nicușor Dan. Rareș Bogdan: „Mi se pare că este haotic”

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, arată reprezentanţii IPJ Brăila, potrivit sursei citate.
 
Publicaţia locală mai precizează că executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te