Carmen Dan și Petre Daea ar putea pleca azi din guvern

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 15.07.2019 - 09:04
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a discuta remanierea guvernamentală, dar şi pe tema sondajeklor în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului.

SHARE

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că, în perspectiva remanierii, a analizat activitatea a opt ministere şi că va continua. În ceea ce-l priveşte pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, decizia este deja luată, anunţul privind schimbarea sa fiind făcut de către liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și Oficial. Meleșcanu, afară din guvern. Câștiga 4.600 pe lună din pensia și salariul de la MAE

Printre remaniabili s-ar regăsi ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, ministrul Turismului Gheorghe Trif, dar şi ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan şi cel al Agriculturii, Petre Daea, afirmă surse din partid.

Carmen Dan este implicată în acțiunile violente ale Jandarmeriei, din 10 august anul trecut. Ancheta începută de Parchetul General a stagnat, dosarul fiind transmis luna trecută la DIICOT.

Citește mai multe dezvăluiri din dosarul Jandarmeriada

10 august: Cronica unei represiuni anunțate

„Oameni buni, chiar aveți de gând să continuați să ne sufocați?“

Carmen Dan a coordonat intervenția

Scurtă istorie a unei manipulări

Minciunile Jandarmeriei

Dintre miniştrii ALDE, printre cei care ar fi urmat să plece din Guvern, era vehiculat şi numele ministrului Energiei Anton Anton.

Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze de mai multe ori în ultimele zile că decizia privind remanierea este una politică şi propunerile sale vor fi supuse aprobării Comitetului Executiv Naţional.

„Suntem un guvern politic, decizia este politică, avem nevoie de un vot în CEX, poate că propunerea nu este acceptată din punct de vedere politic, deci în momentul în care vii cu o remaniere, cu anumite soluţii, cu anumite schimbări, trebuie să fie confirmate de forul statutar. O să venim cu persoane care să gestioneze acele domenii mult mai bine, deci voi veni şi cu punctele bune, dar şi cu anumite lucruri care nu s-au întâmplat aşa cum ne-am fi dorit”, a declarat Dăncilă, potrivit News.ro.

De asemenea, a anunţat că, în cazul în care luni va fi definitivată remanierrea, va discuta şi cu preşedintele Klaus Iohannis, mai ales că în şedinţa de luni ar  trebui făcute propuneri şi pentru două portofolii de vicepremier, pe care sunt numiţi în prezent interimari.

Premierul a avertizat însă că remanierea ar putea fi făcută în două etape sau că ar putea avea loc şi o restructurare.

„Am spus că, în momentul în care voi termina de făcut evaluarea, mai pot fi şi alte remanieri, deci nu am spus că după ce vom adopta în CEX unde vom face remanierea şi cine va veni în loc, ne vom opri cu remanierea. Vom face o analiză strictă, o analiză pe fiecare minister în parte şi putem veni ori cu o nouă remaniere, ori, de ce nu, chiar cu o restructurare”, a declarat premierul duminică.

Liderii social-democraţi discută luni şi pe tema sondajelor pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.

Dăncilă a explicat că numele ei se regăseşte în aceste sondaje, pentru că sunt luate în calcul numele tuturor liderilor de partid, dar şi numele celor care şi-au anunţat intenţia de a candida în cursa internă.

Printre aceştia se află Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Mihai Fifor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.