Candidatul AUR la Primăria Capitalei a mințit. Nicușor Dan nu e urmărit penal de DNA

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 18.05.2024 - 09:29
Candidatul AUR la Primăria Capitalei a mințit. Nicușor Dan nu e urmărit penal de DNA - Foto: Facebook/Mihai Enache - Imagine cu rol ilustrativ

Candidatul AUR la Primăria Capitalei a mințit. Nicușor Dan nu e urmărit penal de DNA în legătură cu sursele de finanţare din campanie.

SHARE

DNA cere candidaţilor la următoarele alegeri echilibru în discursul public, după afirmaţiile candidatului AUR la Primăria Bucureşti, Mihai Eneche, referitoare la urmărirea penală a primarului general Nicuşor Dan.

Procurorii anunţă că nu este vizată nicio persoană în dosar.

Candidatul AUR la Primăria Capitalei a mințit. Nicușor Dan nu e urmărit penal de DNA

”În dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană. Pe această cale atragem atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”, a transmis, vineri seară, DNA, într-un comunicat de presă, informează News.ro.

Citește și: Cât de români erau domnitorii aleși de George Simion să arate naționalismul AUR? Unii erau greci

Procurorii precizează că vor transmite informaţii dacă va fi cazul în acest dosar: ”Consecventă practicii de comunicare care răspunde interesului major al opiniei publice, DNA va transmite public, în condiţiile legii, orice informaţie privind activitatea instituţiei”.

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Neamţu, a afirmat, vineri, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală în cazul lui Nicuşor Dan, după sesizările pe care le-a făcut cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară.

”Am fost chemaţi de procurorii DNA pentru a fi înştiinţaţi că a fost începută urmărirea penală în urma plângerii depuse de noi pe 30 aprilie.

Sperăm la o anchetă cât mai rapidă, în aşa fel încât să aflăm până la alegeri care este situaţia reală cu privire la campania de publicitate outdoor utilizată de domnul Nicuşor Dan.

Citește și: George Simion și Mihai Neamțu s-au milogit de Becali să le dea bani. „Avem nevoie de 4.000.000 euro”

Fie dânsul a folosit pentru plata acestor servicii nişte sume de bani pe care nu le-a declarat şi pe car nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanţiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de domnul Matei Păun”, a declarat Mihai Enache, conform comunicatului de presă al AUR.

Potrivit lui Mihai Enache, Nicuşor Dan ar fi cheltuit pentru panourile publicitare aproximativ 500 de mii de euro.

În replică, primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat că decizia procurorilor anticorupţie a fost ”o chestiune absolut formală”, în contextul în care aceştia sunt obligaţi să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere.

El a adăugat că ”e ceva ce se întâmplă o dată la patru ani”.

”Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”, a declarat Nicuşor Dan, vineri, la B1 TV.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te