„Călcată” de DNA, șefa PSD, Doina Federovici, lupta cu statul paralel. Soțul câștiga 1.000 lei/lună

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.12.2023 - 20:00
„Călcată” de DNA, șefa PSD, Doina Federovici, lupta cu statul paralel - Foto: Facebook / Doina Federovici

Vizitată de DNA, șefa PSD Botoșani și președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici a luptat cu „statul paralel”, cât timp șef PSD a fost Liviu Dragnea. Soțul ei câștiga 1.000 lei/lună, înainte să fie angajat în Parlament.

SHARE

Șefa PSD Botoșani și președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici a fost aliata lui Liviu Dragnea în lupta cu „statul paralel”. 

DNA a făcut, azi, mai multe percheziții: una dintre percheziţiile din Botoşani vizează Spitalul ”Mavromati”, o alta biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Fedorovici, iar cea de la sediul unui partid are loc la PSD Botoşani.

Citește și: Procurorii DNA sunt la Doina Federovici în casă. Lider PSD Botoşani, fost senator şi deputat

DNA face cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018-2023, de către funcţionari publici din cadrul unei unităţi spitaliceşti, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante, anunţă DNA.

„Călcată” de DNA, șefa PSD, Doina Federovici, lupta cu statul paralel

Doina Feodorovici nu are nicio calitate pentru a conduce județul Botoșani. Potrivit CV-ului ei, a terminat Academia de Poliție la 27 de ani. În timpul acesta fusese angajată consilier parlamentar. A lucrat toată viața la stat, cea mai înaltă poziție fiind de director al Institutului Național de Statistică Botoșani, domeniul cu care nu are nicio treabă.

A fost două mandate 2012-2020 senator de Botoșani, iar azi este președintele Consiliului Județean Botoșani. 

Potrivit declarației sale de avere trăiește din salariul de președinte al CJ Botoșani care este de 12.000 lei pe lună.

Interesant este că soțul său a trecut prin mari probleme financiare. În anul 2020 a încasat doar 10.900 de lei într-un an întreg de la firma Biolin Fam. 

Anul trecut s-a angajat în Parlamentul României de unde ridică de 3 ori mai mult, adică 3.000 lei pe lună. 

Federovici, anti-UE

În 30 mai 2017, Doina Federovici urla la Uniunea Europeană într-un discurs intitulat „România se ridică din genunchi și cere explicații”.

„Distinși colegi,

președintele Liviu Dragnea a anunțat că-i va trimite o scrisoare oficială președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker pentru a cere explicații privind atitudinea Comisiei în ceea ce privește prognoza critică la adresa țării noastre. Consider bine-venit demersul președintelui Camerei Deputaților, întrucât România nu mai trebuie să stea în genunchi în fața nimănui.

Nici criticile FMI nu sunt bazate pe realitate și cred că se dorește promovarea neîncrederii în programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE…

Cred că este important să începem să luăm atitudine și la nivelul UE, să ne comportăm ca un membru cu drepturi depline și să nu mai plecăm capul de fiecare dată.”

Citește și: Urmașa lui Dăncilă la șefia femeilor PSD: România să se ridice din genunchi și să ceară socoteală UE

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te