Burduja: Administraţiile Firea şi Nicuşor Dan n-au făcut nimic pentru a combate traficul de droguri

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.05.2024 - 20:07
Burduja: Administraţiile Firea şi Nicuşor Dan n-au făcut nimic pentru a combate traficul de droguri - Foto: INQUAM Photos/ Saul Pop

Sebastian Burduja a declarat că administraţiile Firea şi Nicuşor Dar n-au făcut nimic pentru a combate fenomenul traficului şi consumului de droguri în Bucureşti.

SHARE

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, că administraţiile Firea şi Nicuşor Dar n-au făcut nimic pentru a combate fenomenul traficului şi consumului de droguri în Bucureşti.

Burduja: Administraţiile Firea şi Nicuşor Dan n-au făcut nimic pentru a combate traficul de droguri

Burduja a spus că primăria generală are un rol foarte important ca Bucureştiul să fie un oraş sigur, arătând că instrumente în acest sens sunt Poliţia locală, supravegherea video, reabilitarea clădirilor abandonate, dar şi centrele de tratament pentru cei care cad pradă acestui flagel.

"Cea mai mare problemă a Bucureştiului de astăzi este traficul şi consumul de droguri. Am spus-o de la începutul acestei campanii: putem să vorbim despre trafic, despre termoficare, despre spaţii verzi, poluare, toate sunt importante, sistemul de Sănătate, sistemul de educaţie, dar atunci când nu ai o siguranţă când îţi trimiţi copilul la şcoală sau la liceu, nu poţi să spui că trăieşti bine în acest oraş. Cea mai mare temere a oricărui părinte astăzi este ca, mă rog, copilul lui să nu cadă victimă acestui fenomen", a afirmat Burduja, la o conferinţă de presă.

Potrivit lui Burduja, în ultimii 10 ani traficul şi consumul de droguri s-au triplat, iar peste 80% din tot consumul de droguri ilicite din România este în Bucureşti.

"În general, noi nu vorbim despre droguri, nu vorbim despre faptul că avem acest flagel, această creştere accelerată a traficului şi consumului de droguri. Dacă suntem oneşti, cu toţii ştim pe cineva care este victima acestui fenomen. Este un subiect tabu, dar tăcerea nu este o soluţie când vrei să rezolvi o problemă. Din acest motiv noi alegem să vorbim despre asta şi considerăm că primăria generală are un rol foarte important în asigurarea unui Bucureşti corect, ordonat, a unui oraş sigur", a adăugat Sebastian Burduja.

El a menţionat că Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este principalul instrument prin care primarul general trebuie să asigure ordinea publică şi, din păcate, în ultimii ani nu a existat nici măcar o vizită a acestuia la Poliţia Locală.

"Deci, n-ai cum să sprijini poliţiştii locali, nu ai cum să le asiguri condiţiile prin care ei să facă performanţă, să combată traficul de droguri dacă tu nu te duci pe acolo. În patru ani de zile, vă rog să verificaţi informaţia, n-a fost o odată. Poliţia Locală trebuie modernizată, trebuie recrutaţi, probabil, mai mulţi poliţişti locali, vom face un audit pe subiect, şi trebuie să stea în proximitatea şcolilor, în parcuri, în zonele de risc. Zonele de risc se cunosc", a mai spus Burduja.

El a menţionat că a fost duminică în Sectorul 5, pe Aleea Livezilor, unde "sunt oameni care trăiesc în condiţii inimaginabile şi traficul şi consumul de droguri este un fenomen scăpat pur şi simplu de sub control".

"Am văzut seringi, am văzut şobolani, am văzut blocuri care stau să cadă, am văzut oameni pur şi simplu disperaţi. Pentru ei, în primul rând, trebuie să facem ceva", a adăugat Sebastian Burduja, arătând că astăzi "drogurile sunt la îndemâna oricui" şi că există şi o aplicaţie de unde pot fi procurate online aceste droguri, "fără niciun fel de oprelişte".

El s-a referit la necesitatea introducerii supravegherii video.

"Sunt programe care dau rezultate foarte bune în alte state, în alte oraşe. Zonele de risc se ştiu. Aleea Livezilor. Vă mai dau o zonă nu departe de noi în Sectorul 2 - strada Viitorului - e cunoscută în societate, în comunitate, drept strada heroinei. Deci, lucrurile se cunosc. Nu costă aproape nimic să faci un sistem de supraveghere video şi să-i prinzi pe traficanţii în droguri, să-i calci efectiv în picioare. Asta ar trebui să facă Poliţia", a adăugat Burduja.

Candidatul liberal a mai menţionat şi măsura de reabilitare a caselor abandonate din Bucureşti, pentru că acestea au devenit "un focar de infecţie, un focar de trafic şi consum de droguri".

"Sunt case şi la kilometrul zero, dacă mergeţi la Sfântul Gheorghe să vedeţi ce a ajuns acest oraş. Sunt 850 de clădiri cu risc major în oraşul acesta, a fost consolidată una singură în 4 ani şi pe vechea administraţie - 10. De altfel, nici administraţia Firea, nici administraţia Nicuşor Dan n-au făcut nimic pentru a combate acest fenomen al traficului şi consumului de droguri. Asta este realitatea. Dacă vrem să trăim în continuare într-un oraş cu astfel de pericole, sigur că la alegerile din 9 iunie bucureştenii vor decide să meargă pe mâna doamnei Firea sau a domnului Dan, dar eu cred că merităm totuşi altceva în Bucureştiul acesta", a mai spus Burduja.

El a mai arătat necesitatea unor centre de tratament, care în Bucureşti, practic, nu există.

"În patru ani de zile vom face minim un centru de tratament la nivelul fiecărui sector. La ce dimensiuni are fenomenul, ne vom strădui să facem şi mai multe, dar trebuie programe specializate, centre specializate, consiliere psihologică, consiliere în carieră, adică un întreg set de măsuri prin care îi recuperăm pe aceşti tineri, pe oamenii care cad victimă fenomenului drogurilor", a mai afirmat Burduja. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te