Bulai: Guvernare din partea USR-PLUS nu se poate fără unul dintre cei mai mai performanţi miniştri

DE Valentin Mirică | Actualizat: 19.04.2021 - 23:21
Iulian Bulai Foto: Facebook

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a afirmat că nu este posibilă o guvernare din partea Alianţei fără ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

SHARE

„Toată lumea ar trebui să respire profund de mai multe ori, să avem un tot calm, orientat spre soluţii şi spre o ieşire concretă din această criză. Cătălin Drulă nu pleacă nicăieri. Nu se poate guvernare cu USR-PLUS fără Cătălin Drulă. Este un ministru performant, un om care a livrat, care şi-a suflecat mânecile şi a început lupta cu mafia. România este o democraţie parte a  UE, nu este nici Coreea de Nord, nici Iran, Azerbaidjan sau alt stat din lumea a treia. Pot exista opinii divergente, critici, nuanţe în anumite abordări, iar aceste lucruri fac parte din exerciţiul democratic. De aceea, noi suntem orientaţi spre soluţii. Vom merge la şedinţa de coaliţiei şi sperăm să ieşim din această criză lăsând la o parte aceste ameninţări care pur si simplu în loc să vină cu soluţii, toarnă gaz peste foc. Guvernare din partea USR-PLUS nu se poate fără unul dintre cei mai mai performanţi miniştri, Cătălin Drulă”, a declarat Iulian Bulai, luni la Antena 3, citat de news.ro 

Acesta a mai spus că există o independenţă a miniştrilor şi relaţie de putere prin colaborare, nu „o dominare violentă din partea premierului faţă de miniştri”. 
 
 
„Nu există un «dacă». Există o independenţă a miniştrilor şi o relaţie de putere împreună, în colaborare. Nicidecum de o dominare violentă din partea premierului faţă de miniştri. Acest lucru, dacă se întâmplă acum, trebuie să se oprească”, a completat deputatul USR-PLUS. 
 
Premierul Florin Cîţu, a declarat, luni, în şedinţa conducerii PNL, după ce ministrul Transporturilor l-a numit „zombie politic”, că data viitoare când se mai întâmplă aşa ceva, va lua o decizie imediat şi a avertizat că atunci când un ministru mai atacă prim-ministrul, imediat pleacă acasă.
 
Într-o conferinţă de presă, şeful Guvernului a afirmat că evaluarea activiţăţii miniştrilor se va face pe baza activităţii, nu a declaraţiilor.
 
La rândul său, Ludovic Orban a afirmat că atunci când un ministru face declaraţii împotriva unui coleg de Guvern, în special la adresa premierului, înseamnă că acesta nu mai vrea să facă parte din Executiv.
 
„Declaraţii împotriva premierului, chiar şi atunci când nu au motive, că, de cele mai multe ori când nu au motive, dau cei din opoziţie. Nu pot să dea declaraţii cei care sunt parte în coaliţia de guvernare şi mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare, a completat liderul PNL. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.