Brăiloiu, șef PSD Diaspora, despre 10 august: huliganismul și violențele de stradă trebuie pedepsite

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.10.2020 - 16:05

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu este șeful PSD Diaspora. Într-o alocuțiune în Senat el a justificat violențele de la mitingul diasporei din 2018 prin faptul că forțele de ordine au răspuns cu aceeași monedă și în alte state.

SHARE

Pe 26 septembrie 2018, Tit-Liviu Brăiloiu rostește alocuțiunea: „O nouă subminarea a statului de drept”.

Declarația vine la o lună de la violențele împotriva manifestanților de la „Protestul diasporei”. Sub bagheta ministrului de Interne, Carmen Dan, și a șefilor jandarmeriei, mii de manifestanți pașnici au fost bătuți și gazați.

Ce spune Brăiloiu:

El începe de departe amintind că se apropie Ziua națională a României și că există un mic grup de elite care lucrează „să denigreze imaginea guvernului legitim (Dăncilă n.red.) și a altor instituții ale statului român”.

Brăiloiu anunță indignat că, în octombrie se va dezbate în Parlamentul European „așa-zisa situație a statului de drept din România” generată de evenimentele din 10 august. Când, spune Brăiloiu, violențele au fost anunțate anterior „și provocate cu bună știință, dar nedemn aruncate în sarcina diasporei” (cine le-a provocat, desigur nu PSD, – asta nu mai zice Brăiloiu). Care PSD vrea să elucideze misterul și a făcut o comisie de anchetă.

După ce ne asigură că guvernul PSD și-a făcut treaba, Brăiloiu trece la înfierarea Comisie Europene care are ce are doar cu biata noastră țară, iar la violențele din Germania, Franța sau Grecia a închis ochii. (vezi facsimil).

În final, Brăiloiu trece și la concluzii, din care deducem că violența a fost normală pentru că protestatarii de la 10 august sunt niște huligani care vandalizeză. Vezi facsimil jos:

A vrut să aresteze Facebook

„Din informațiile care circulă pe diverse rețele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislații referitoare la combaterea terorismului, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control… vroiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acționează în vreun fel?" a declarat senatorul Liviu Brăiloiu, în timpul audierii în Comisia de Apărare a Senatului a ministrului de Interne Carmen Dan, pe tema violențelor din 10 august.

Boboc” la 31 de ani, când își ia primul „servici”

Dacă parcurgi cv-ul senatorului Tit Brăiloiu, vei realiza că astfel de idei au o explicație. Desigur, prima dată trebuie să îi găsești cv-ul, care nu e public pe site-ul Senatului.

A fost în schimb publicat, în 2008, de site-ul constanteanul.com și începe la vârsta de 31 de ani. În 1995, Tit Brăiloiu menționează că a activat patru ani în turism, fără a oferi, însă, alte detalii.

Ca să nu rămână doar cu Liceul Industrial Eforie, actualul senator a terminat, la 35 de ani, Universitatea Română de Științe și Arte București - Facultatea de Drept. Evident, majoritatea dintre voi nu ați auzit de această instituție, care are fix două facultăți. 

Prima este de „Arte și Științe”. A doua însumează: științele economice, cele juridice și administrative. 

Și se numește, desigur: „Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative”.

Pe ce aceasta din urmă a absolvit-o Tit Brăiloiu. De ce să urmezi 3 facultăți când Universitatea Română de Științe și Arte ți le oferă pe toate în una singură? Specializarea Drept din cadrul Universității Române de Științe și Arte Gheorghe Cristea din București a fost inclusă în categoria E, cea mai proastă, potrivit ierarhiei Ministerului Educației.

Anul acesta, ministerul Educației a cerut să se constate faptul că aceasta a încetat să mai existe. Detalii AICI

Directorul-superman. Angajat la Constanța, masterand la 1.000 km distanță
În anul în care a terminat facultatea, Tit Brăiloiu a devenit directorul general al S.C. Complex Palas Pelican S.A. Statiunea Mamaia, Jud. Constanța.  

În setea sa de studiu, Brăiloiu alege să urmeze o școală aflată la aproape 1000 de kilometri depărtare de locul unde era director.

A început studii post-universitatare, în 2012, la Universitatea Oradea-Facultatea de Stiinte Economice.

Actualul senator a nimerit fix la Oradea. Reputația universității nu a fost un criteriu în alegerea lui Brăiloiu.

Universitatea Oradea angajează profesori-plagiatori și a fost implicată într-un scandal privind emiterea, pentru studenţi italieni, a unor diplome de studii aprofundate, pe specializări care n-au fost niciodată autorizate de MEdC, pe baza unui presupus acord de colaborare cu European Institute of Technology din San Marino, arată crisana.ro

Tit Brăiloiu termină masteratul la 41 de ani. În același an, mai obține o diplomă de master. De unde deducem că a urmat, două masterate în paralel, la 1.000 de kilometri depărtare de locul de muncă.
 

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.