Bode: „Pentru prima dată în istoria PNL avem cei mai mulţi candidaţi”

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.05.2024 - 19:43
Bode: „Pentru prima dată în istoria PNL avem cei mai mulţi candidaţi” - Foto: INQUAM Photos/ Alex Nicodim

Lucian Bode a declarat că pentru prima dată în istoria partidului liberalii au cei mai mulţi candidaţi la alegerile locale.

SHARE

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat vineri, la Piteşti, că pentru prima dată în istoria partidului liberalii au cei mai mulţi candidaţi la alegerile locale, reuşind să depună candidaturi în peste 91% dintre unităţile administrativ-teritoriale şi să aibă cu 113 mai mulţi candidaţi la primării faţă de PSD.

Bode: „Pentru prima dată în istoria PNL avem cei mai mulţi candidaţi”

Lucian Bode a susţinut că pentru alegerile din 9 iunie, "premisele sunt foarte bune" şi PNL are candidaţi în 2.885 de unităţi administrativ-teritoriale.

"Mă aştept ca rezultatul la urne din 9 iunie să confirme viziunea propusă de noi şi încrederea pe care ne-o acordă cetăţenii atât pe plan local, cât şi la nivel naţional. Vreau să vă spun că premisele sunt foarte, foarte bune. Pentru prima dată în istoria Partidului Naţional Liberal avem cei mai mulţi candidaţi, avem candidaţi la alegerile locale în 2.885 de UAT-uri, avem candidaţi la funcţia de primar în 2.665 de primării, cu 113 primării mai mult decât PSD.

PSD a reuşit să depună candidaţi în sub 90% din UAT-urile din România, noi în peste 91%, AUR în sub 50% iar Alianţa Dreapta Unită în sub 25% din localităţile din România. Cum îşi poate imagina cineva că poate lua voturi în 75% din unităţile administrativ-teritoriale din România în condiţiile în care ei nu şi-au desemnat candidaţi?", a spus Lucian Bode.

Secretarul general al PNL a menţionat că 1.072 de primari liberali candidează pentru a-şi reînnoi mandatele şi a afirmat că partidul poate câştiga alegerile locale.

"Avem 1.072 de candidaţi la funcţia de primar care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul şi vreau să le mulţumesc că între cei 1.072 de primari sunt şi cei 17 primari liberali de aici, din Argeş, care nu au cedat şantajului şi poate că pe moment le-ar fi fost mai bine, dar au rămas alături de noi şi le mulţumesc încă o dată şi sunt convins că fiecare în parte îşi va reînnoi mandatul pe 9 iunie.

Aşadar, cu aceste premise, o mobilizare foarte, foarte bună, o organizare foarte bună, cu disciplină, aşa cum am văzut că sunteţi astăzi aici, bine organizaţi şi disciplinaţi, sunt convins că Partidul Naţional Liberal, pe 9 iunie poate câştiga alegerile locale în România. Dragii mei, nu trebuie să ne oprim pe 9 iunie, avem de câştigat alegerile prezidenţiale cu candidatul nostru, preşedintele Partidului Naţional Liberal, domnul Nicolae Ciucă. Şi mai avem de făcut un lucru: trebuie să dăm viitoarea guvernare după alegerile generale, cu Partidul Naţional Liberal în guvern, o voce importantă în guvern cel puţin pentru următorii patru ani de zile", a subliniat Bode.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, secretarul general al partidului, Lucian Bode, miniştri şi parlamentari liberali au participat vineri, la Piteşti, la lansarea candidaţilor PNL din judeţul Argeş la alegerile din 9 iunie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te