Barna se apără de acuzațiile colegilor din USR, cum că nu l-ar vrea pe Nicușor Dan la PMB

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.10.2019 - 14:25
Sursa foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Șeful USR, Dan Barna, susține că nu se opune deciziei ca Nicușor Dan să fie candidatul USR la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar că este nevoie de un regulament, pentru a nu exista ulterior contestații.

SHARE

Președintele USR, Dan Barna, a reacționat joi la criticile din interior referitoare la susținerea candidaturii lui Nicușor Dan pentru funcția de primar general, explicând că decizia de a întocmi un regulament referitor la susținerea de către USR a unor candidaților nemembri de partid este necesar pentru a evita posibilele contestații.

„Decizia Biroului Național nu este împotriva lui Nicușor Dan, ci dimpotrivă. Vreau ca USR să învețe din experiența mea. Am fost contestat după alegerea în funcția de președinte al partidului, iar contestațiile s-au judecat vreme de aproape doi ani. Partidul aproape că nu a putut candida la europarlamentare. E un lucru legitim și firesc să convocăm Comitetul Politic pentru a adopta un regulament referitor la susținerea candidaților independenți. Mai există perspectiva de a susține candidați independenți și în alte orașe. Riscăm să intrăm într-o sarabandă de contestații. Nu vreau să pățească și Nicușor ce am pățit eu”, a declarat Dan Barna pentru G4Media.ro.

Citește și: Scandal în USR privind susținerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei

Liderul USR a mai spus că această problemă nu ar fi existat dacă Nicușor Dan era membru USR.

„Eu l-am invitat pe Nicușor Dan cu fiecare ocazie, o fac și acum, îl invit să se înscrie în USR. El vrea independent, îi respectăm decizia”, a precizat el.

Reacția lui Barna a venit după ce mai mulți membri în conducerea centrală a USR, Biroul Național (BN), s-au declarat revoltați după decizia de amânare a desemnării candidaților care nu sunt membri de partid la alegerile locale de anul viitor. Ei au acuzat majoritatea ”la mustață” controlată de Dan Barna că vrea practic să îl scoată pe Nicușor Dan din cursă pentru a-l favoriza astfel pe Vlad Voiculescu, candidatul PLUS.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -