Barna taie din pretențiile lui Cioloș și sugerează că nu cere ca viitorul premier să fie USR PLUS

DE Valentin Mirică | Actualizat: 12.09.2021 - 19:28
Foto: Inquam/ Octav ganea

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a spus, duminică, că nu este o condiție ca formațiunea să dea premierul pentru a reveni la guvernare.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Nu este vorba de o revendicare. Sunt diverse scenarii care sunt puse în dezbatere. Eu sunt foarte realist. Există nişte ponderi în această coaliţie. Acele ponderi dau un drept de opţiune. Desigur, dacă PNL consideră că doreşte să aibă şi Camera şi Senatul şi sunt de acord să avem noi premierul, evident că poate să fie un scenariu, dar nu este nicio condiţie, în niciun caz. Este una dintre alternativele discutate teoretic”.

Citește și: Interlopul Faraonu de la Madrid și-a dotat soția cu pistol. Ea face poze cu arma, Corduneanu dă like

Acesta a evitat să spună dacă şi-ar asuma o funcţie de premier. "Nu s-a vorbit niciodată despre asta. Dacă se va ajunge acolo, vom vedea care este cea mai bună opţiune", a precizat co-preşedintele USR PLUS.

USR PLUS va discuta despre viitorul coaliţiei cu cel care va fi ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal, indiferent care va fi acesta, a adăugat Barna.

Acesta a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Botoşani, că principala condiţie pe care USR PLUS o va impune partenerilor de discuţii va fi aceea de a desemna un nou premier "care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie".

"Ce preşedinte îşi alege PNL este strict decizia PNL, fie că va fi Ludovic Orban, fie că va fi Florin Cîţu. Discuţiile politice legate de viitorul coaliţiei vor fi purtate cu viitorul preşedinte al PNL, oricare ar fi acesta. Solicitarea noastră, poziţia noastră de fapt este că e nevoie de un nou premier care să aibă abilitatea profesională şi maturitatea de a conduce un guvern de coaliţie, lucru pe care, din păcate, actualul premier nu îl deţine", a afirmat Dan Barna.

Liderul USR PLUS este de părere că o alianţă cu PNL şi UDMR este "singura capabilă să poată să aducă reforme în România".

Citește și: Cum l-a pândit poliția rurală pe Vandam din Voitinel ca să-l prindă fără permis. S-au făcut că e ok

"Eu cred sincer că o coaliţie USR PLUS - PNL - UDMR este singura capabilă să poată să aducă reforme în România şi să poată să aduce acea schimbare pe care şi-o doresc şi de care are nevoie România atât de mult, fie că vorbim de reforma în justiţie, fie că vorbim de reformele pe zona economică, însă sunt două scenarii: fie PNL vine cu o propunere de nou premier, ne aşezăm la masă, stabilim un calendar foarte clar al acestor reforme pe care le susţine şi USR PLUS şi care se regăsesc în programul de guvernare şi mergem mai departe, fie, dacă rămâne pe mai departe propunerea cu actualul premier şi cu susţinerea PSD, vom merge în opoziţie şi de acolo vom continua să promovăm nevoia de reformă de care România are nevoie", a explicat Barna.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te