Totodată, surse din cadrul USR au mai declarat pentru G4Media.ro că Barna a ridicat și subiectul fuziunii cu PLUS, vorbind despre „o situație delicată”.
Potrivit acestor surse, mai mulți lideri ai USR au reacționat negativ la ideea lui Barna de a consulta partidul cu privire la rămânerea sa în continuare la șefia formațiunii.
„Unii au spus că așa a făcut și Liviu Dragnea când a întrebat, în cadrul congresului PSD din 2017, dacă social-democrații vor ca el să fie în continuare președintele lor. I-au spus că ori îți dai demisia, ori nu. Un vot de încredere e ca și cum ai candida singur. Dacă nu îți dai demisia, îți asumi că rămâi șef cu tot ce vine asta la pachet. Nu se știe exact în ce perioadă va avea loc această consultare, câte zile va dura, ce cvorum se va cere, în ce condiții se va desfășura. Unii au zis că nu e o idee bună. Probabil că se va face. Era destul de hotărât Dan să facă asta, să verifice susținerea din partid după rezultatul la prezidențiale”, au explicat sursele din USR, pentru G4Media.ro.
Deputatul Tudor Benga, membru în Biroul Național al USR, le-a cerut demisiile din funcțiile de conducere în partid lui Dan Barna, lui Cătălin Drulă (șeful de campanie) și lui Ionuț Moșteanu (șeful comunicării USR).
Citește și: Barna admite: Știam că o treime din susținătorii Alianței vor să voteze cu Iohannis, nu i-am convins
Dan Barna s-a clasat pe locul al treilea în primul tur al alegerilor prezidențiale, sub Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD), obținând un scor mai mic decât la europarlamentare.