Autorii morali ai represiunii din 10 august, Dragnea și Dan, și-au făcut partid și vizitează Săpânța

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.08.2023 - 17:14
Dragnea și Carmen Dan, autorii morali ai mitingului din 10 august - Foto: Facebook / Carmen Dan
Dragnea și Carmen Dan, autorii morali ai mitingului din 10 august - Foto: Facebook / Carmen Dan
Carmen Dan - Foto: Facebook

Liviu Dragnea și ex-ministrul de interne Carmen Dan sunt vinovați, cel puțin moral, pentru „măcelul” de la mitingul diasporei din 2018. Cei doi au deținut puterea absolută în România. Azi, fac vizite electorale și și-au făcut partid.

SHARE

Liviu Dragnea era șeful PSD și șeful țării în 10 august 2018 când jandarmii au primit ordin să bată oamenii la mitingul diasporei. Carmen Dan era ministru de Interne și ar fi putut oricând opri măcelul. Niciunul nu este inculpat în Dosarul „10 august 2018”.

După august 2018, Liviu Dragnea a ajuns la pușcărie, dar din alte motive. Pe 27 mai 2019, instanța supremă a anunțat că Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate cu executare, în dosarul privind angajările fictive la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Sentința este definitivă.

Citește și: BREAKING NEWS Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare. Definitiv

Carmen Dan „a căzut” o dată cu Liviu Dragnea. Ea s-a retras din viața publică și trei ani nu am mai auzit nimic de ea. La începutul acestui an a redevenit activă. Ea a apărut alături de Liviu Dragnea. Ei fac turnee prin țară în numele partidului Mișcarea România Suverană.
„Partidul s-a născut din dorința acută de a face din România o țară demnă și respectată în lume. De aceea, luptăm pentru redobândirea independenței și suveranității politicii de stat, pentru protejarea familiei tradiționale, a producătorilor români, a unei dinamici a societății bazate pe integritate, profesionalism și valorile românești care au creat românul și România”, se zice scurt în descrierea care reia ideile fixe ale lui Dragnea.
 

Autorii morali ai „măcelului” din 10 august, Dragnea și Dan și-au făcut partid și vizitează Săpânța

 
Pe pagina de FB a doamnei Carmen Dan se derulează o campanie electorală în toată regula. La final de iulie a fost în Maramureș, alături de Dragnea, la întrevedere cu alegătorii.

Parchetul General a anunțat trimiterea în judecată a 16 jandarmi pentru violențele din 10 august 2018. Printre ei se află și colonelul Laurențiu Valentin Cazan, fost adjunct al Jandarmeriei București. El este, azi, director în cadrul jandarmeriei.

Dragnea și Dan nu apar în dosar.

La manifestările din 10 august 2018 - „mitingul diasporei”, au participat aproximativ 100.000 de români, care au manifestat împotriva regimului de atunci al PSD, instituit de Liviu Dragnea.

Citește și: Coordonatorul represiunii din 10 august 2018 e păstrat Director în Jandarmerie. Are averea la secret

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te