Asociația 21 Decembrie 1989, miting de solidaritate cu Ucraina: 10 septembrie, ora 18.00

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.09.2022 - 14:25
Doru Mărieș, președintele Asociației 21 Devembrie 1989- Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Asociația „21 Decembrie 1989”, alături de profesoara ucraineană Daria Kustanovich, „alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului”, organizează sâmbăta, 10 septembrie, începând cu ora 18.00, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești.

SHARE

Acțiunea de protest se va desfășura în Piața Universității din București, la borna „Kilometrul Zero al Democrației” și se va intitula „Every day is 9/11 in Ukraine”.

Întreaga lume își amintește crimele atentatelor teroriste desfășurate de Al-Qaeda în New York City, Pennsylvania și Washington DC pe 11 septembrie 2001. Oroarea din acea zi poate fi comparată cu ceea ce se petrece zilnic în Ucraina începând cu 24 februarie 2022.

Ucraina a fost supusă zilnic unor atacuri teroriste comise de Rusia, cu o magnitudine de neimaginat, pe un continent pașnic. Mii de civili, inclusiv aproape 400 de copii, au murit în urma bombardamentelor desfășurate de forțele rusești pe străzile orașelor, în satele ucrainene, dar și asupra spitalelor, școlilor, teatrelor, centrelor comerciale, gărilor, cartierelor rezidențiale, respectiv grădinițelor.

Milioane de ucraineni au fost forțați să fugă din țară ajungând refugiați. Obiectivele civile au fost vizate sistematic și intenționat de armata rusă, cu ordine date de cei mai înalți oficiali politici și militari”, precizează un comunicat de presă.

Citește și: VIDEO Putin a adormit la o ședință. N-a vrut să folosească dublura, deși medicii i-au cerut odihnă

Asociația apreciază că „aceste acțiuni încalcă toate legile internaționale, regulile de război și principiile societăților democratice”, iar „Rusia trebuie să fie catalogată de guvernele democratice ca stat terorist și sponsor al terorismului.”

„În plus, oficialii ruși se pregătesc să organizeze așa-zise referendumuri în zonele care sunt în prezent controlate de armata rusă pentru a le anexa. Toate zonele ocupate ilegal de armata rusă aparțin teritoriului Ucrainei suverane. Fiecare oraș care se afla în prezent sub controlul forțelor armate ruse trebuie eliberat și readus sub controlul Ucrainei!”, mai spune comunicatul.

Asociația avertizează că „țările ex-URSS pot fi următoarele ținte ale Kremlinului în cazul unei victorii obținute de trupele rusești în Ucraina, iar astfel ne putem trezi cu hoardele la granița țării noastre!”.

Citește și: VIDEO Psiholog israelian: probabil 25% dintre ucraineni vor suferi efecte posttraumatice după război

„Veniți la cea de-a 22-a acțiune de solidaritate cu Ucraina organizata, începând cu 24 februarie 2022, de Asociația „21 Decembrie 1989” și partenerii săi! Sâmbăta, 10 septembrie, romani și ucraineni, vom fi solidari în capitala României pentru a susține și apăra pacea și independentă Ucrainei! Parteneri : Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Asociația Foștilor Deținuți Politici, RePatriot”, conchide comunicatul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te