Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Sistemul poate oferi o forță de muncă disciplinată și ordonată

DE Florin Budescu | Actualizat: 26.02.2024 - 13:14
Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Sistemul poate oferi o forță de muncă disciplinată și ordonată - Foto: Facebook/Alina Gorghiu
Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Sistemul poate oferi o forță de muncă disciplinată și ordonată - Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Sistemul poate oferi o forță de muncă disciplinată și ordonată. Efectivul din sistemul penitenciar este de 23.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, persoane apte pentru muncă sunt 11.000.

SHARE

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Sistemul poate oferi o forță de muncă disciplinată și ordonată. Efectivul din sistemul penitenciar este de 23.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, persoane apte pentru muncă sunt 11.000, dintre care, din comisiile din penitenciare, sunt aproximativ 6.000 de persoane apte pentru muncă.

Gorghiu spune că, dintre femeile deţinute din sistemul penitenciar, 240 participă la muncă. La Penitenciarul din Argeş, sunt 178 de persoane apte de muncă, iar 48 de persoane deja sunt repartizate.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Sistemul poate oferi o forță de muncă disciplinată și ordonată

O cincime dintre deţinuti este implicată în activităţi şi pentru asta sunt folosiţi de trei unităţi: Timişoara, Arad, București (Jilava), aceasta fiind maniera de reintegrare în societate. Cele trei penitenciare folosesc peste 44% dintre aceşti deţinuţi.

Citeşte şi: Un nou penitenciar va fi construit în România. Ce condiții vor avea deținuții

Începând cu anul 2021, au fost create patru puncte de lucru, amenajate de agenţi economici, în colaborare cu Penitenciarul de la Ploieşti, care a asigurat 35 de locuri de muncă.

Penitenciarul Timişoara are 142 de locuri de muncă, în acel punct de lucru, la Bistrita sunt 44 şi la Arad 30. 7.000 de deţinuţi îşi doresc să muncească, dar nu sunt solicitări, fie nu este personal să-i însoţească.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Deţinuţii vor urma cursuri de calificare profesională. Avem aproape 24.000

Persoanele private de libertate care lucrează, mai informează ministrul Justiţiei, sunt remunerate, iar remuneraţia medie a fost în jur de 3200 de lei. Deţinuţii care muncesc în baza contractelor beneficiază şi de remuneraţie, dar şi de zile libere.

Continuă aducerea în ţară a condamnaţilor fugari

De vinerea trecută, până ieri, au fost preluați 21 de fugari, la care se adaugă şase transferaţi.

"Ţările de unde am adus fugarii sunt următoarele: Marea Britanie, Germania, Italia, Islanda, Belgia, Polonia.

Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Printre faptele pentru care au fugit, avem o gamă largă de infracţiuni: tentativă de omor, furturi şi infracţiuni rutiere", a spus ministrul Justiţiei.

PNL nu îşi pune problema să iasă de la guvernare

"Și în interior, şi în exterior, putem demonta un fake news, PNL este un partid sănătos la cap, înţelege contextul regional, contextul naţional și nu îşi pune problema să iasă de la guvernare.

Am văzut foarte mulţi lideri de partide politice, care au comentat de pe margine că PNL iese în fiecare zi de la guvernare.

Obiectivul este de asigurare a stabilităţii ţării. Indiferent dacă o să fie comasate sau nu. Eu îmi doresc să ne înţelegem pe comasare", a spus Alina Gorghiu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te