Alegeri în Bragadiru: „luptătorul“ Ghiță de la PSD contra liberalului cu Maybach. USR susține PMP

DE Mircea Marian | Actualizat: 20.05.2021 - 23:16
Alegeri în Bragadiru: “Luptătorul“ Ghiță de la PSD contra liberalului cu Maybach Foto: Facebook

În orașul Bragadiru, localitate lipită de Sectorul 5 al Capitalei, au loc alegeri pentru funcția de primar, după ce fostul edil șef, Vasile Cimpoeru (PNL), a ajuns la pușcărie pentru trei infracțiuni.

SHARE

Fostul primar liberal Cimpoeru a fost condamnat la 56 de luni de închisoare pentru nu mai puțin de trei infracțiuni. Edilul a fost găsit vinovat pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și două infracțiuni de complicitate la fals intelectual, fapte făcute în perioada 2015-2017. Cu toate că se știa de acest proces și de faptul că în faza de fond a procesului, judecată la Cornetu, Vasile Cimpoeru fusese condamnat la 2 ani si 4 luni închisoare cu suspendare, acesta a fost reales, în 2020. 

Citește și: Directorul surprins când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat - au decis magistrații

La doar șase luni de la alegerile locale, se vor organiza, la 27 iunie, noi scrutinuri în nu mai puțin de 30 de localități. Se întâmplă asta pentru că unii edili au lăsat primăria pentru Parlament, alții au murit, iar alții au avut probleme cu legea, fiind declarați incompatibili sau condamnați.

Alegeri în Bragadiru: “Luptătorul“ Ghiță de la PSD contra liberalului cu Maybach

În Bragadiru, oraș cu circa 15.000 de locuitori, PSD l-a trimis, miercuri seara, pe deputatul Daniel Ghiță, fost luptător de K1, să preia conducerea organizației. El nu a spus că va candida la primărie, dar a anunțat că va pune bazele unei organizații puternice.

Recent, deputatul PSD a fost singurul care a votat împotriva declarației de condamnare a antisemtismului. Unii dintre colegii săi au susținut că a apăsat din greșeală pe butonul “NU“. Ghiță nu și-a explicat votul, dar i-a acuzat ulterior, pe Facebook, pe adversarii săi politici de fascism.

Citește și: Boc își anunță public susținerea pentru Cîțu: „Este viitorul“

Din partea PNL, candidat va fi George Lupulescu, om de afaceri și dezvoltator imobiliar. În 2009, numele lui Gabriel Lupulescu a ajuns și în presa mondenă. Cancan scria, în acel an, că Lupulescu (poreclit ”Beton” pentru afacerile imobiliare pe care le are) este proprietarul unui Maybach unicat în România. A plătit la acea vreme pentru el 480.000 de euro, alegând să plătească totul cash.

În sfârșit, USR o va susține pe candidata PMP, Teodora Desagă, cea care a avut al doilea cel mai mare număr de voturi la alegerile locale de anul trecut. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.