Directorul surprins când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat - au decis magistrații

DE Mircea Marian | Actualizat: 19.05.2021 - 18:50

Un director al primăriei din Târgu-Jiu, fotografiat în 2018 în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura, în timpul orelor de program, trebuie reangajat, au decis magistrații de la Tribunalul Gorj. El va primi 170.000 de lei, salariile restante.

SHARE

În luna aprilie a anului 2019, comisia de disciplină a dispus, în baza fotografiilor și a declarațiilor subalternilor, desfacerea contractului de muncă a lui Marian Rotaru, la acel moment director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. 

Directorul a fost fotografiat în birou, în timpul programului, în timp de femeia de serviciu îi făcea pedichiura. Deși a considerat nedreaptă decizia de destituire, el nu a contestat fapta.

“Dispune reîncadrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii Dispoziţiei Primarului Municipiului Târgu-Jiu, nr. 1704 din 28 martie 2019. Obligă pârâtul la plata către reclamant a tuturor drepturilor de natură salarială, ce i se cuveneau, pentru perioada începând cu data încetării raporturilor de serviciu prin destituirea din funcţia publică, şi până la reintegrarea sa efectivă, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis, la 14 mai, Tribunalul Gorj.

Citește și: FOTO Cel mai tânăr milionar are 22 ani, iubită de la Vocea României pe care o plimbă cu Lamborghini

Decizia tribunalului se bazează pe decizia CCR de a declara neconstituțional articolul de lege privind comsiile de disciplină din instituțiile publice.

Directorul surprins când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat

Tribunalul Gorj a completat, pe 14 mai, decizia din 5 februarie prin care Marian Rotaru obținea anularea dispoziției primarului Marcel Romanescu, prin care a fost îndepărtat din funcția de conducere și de la locul de muncă. Atunci instanța de judecată a dispus anularea dispoziției edilului, dar nu a clarificat restul plângerii pe care Rotaru a depus-o la Tribunal, referitoare la reangajarea sa în funcția de conducere și plata tuturor drepturilor salariale ce i s-ar fi cuvenit în această perioadă de timp. Judecătorii au completat acum decizia din luna februarie și au dispus ca Rotaru să fie reîncadrat în funcția de conducere.

Totuși, decizia nu este definitivă. 

Primarul PNL din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că municipalitatea va face recurs la decizia pronunțată de Tribunalul Gorj, dar dacă sentința va rămâne definitivă, va emite o nouă dispoziție de încetare a contractului de muncă al lui Marian Rotaru.

Citește și: Putin vrea statut special pentru Transnistria. SUA o vrea sub controlul deplin al Chișinăului

CCR a decis în octombrie 2020 că articolul 79 alineatul 5 din Legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici este neconstituţional. Este vorba despre prevederea care spunea că modul în care sunt constituite comisiile de disciplină sunt stabilite prin hotărâre de Guvern, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te