AEP oprește controalele privind finanțarea PSD. Newsweek a dezvăluit cheltuielile controversate

DE Mircea Marian | Actualizat: 14.03.2019 - 16:52
Constantin Mitulețu Foto: Inquam

La scurt timp după ce Parlamentul l-a numit pe Constantin Mitulețu în fruntea Autorității Electorale Permanente, instituția a anunțat că a dispus suspendarea tuturor verificărilor efectuate la partidele politice privind subvențiile primite de la bugetul statului în 2017 și 2018.

SHARE

Potrivit unui comunicat al AEP, suspendarea este necesară întrucât AEP trebuie să se coordoneze cu Curtea de Conturi, iar această instituție a transmis că are disponibilitate doar în perioada 26 august – 11 septembrie.

Citește și Parlamentarii puterii l-au „executat" pe directorul AEP care ancheta cum a cheltuit PSD bani publici

„În data de 16.01.2019, Curtea de Conturi a României a transmis Autorității Electorale că plenul său a aprobat planul de control al subvențiilor de la bugetul de stat acordate partidelor politice în anii 2017 și 2018, respectiv perioada 26.08 – 12.11.2019. În concluzie, verificările efectuate de către departamentul de specialitate al AEP la partidele politice privind subvențiile primite de la bugetul statului în anii 2017 și 2018 au fost suspendate din cauza nerespectării prevederilor legale și vor fi reluate, împreună și simultan cu Curtea de Conturi a României, conform unui calendar de control agreat de ambele părți”, se arată în comunicatul AEP.

Mitulețu a fost numit la conducerea AEP de către PSD. La conducerea Curții de Conturi se află Mihai Busuioc, și el un apropiat al lui Liviu Dragnea. 

Citește și: Trezorierul PSD, bolizi de lux din subvenția de la stat

La scurt timp după ce Mitulețu a preluat conducerea AEP, la finalul lui februarie, el l-a demis pe directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a Autorităţii Electorale Permanente, Toma – Bogdan Costreie, cel care a inițiat controlul la PSD privind cheltuirea banilor primiți din subvenție.

În prezent, după ce revista Newsweek a relatat modul în care PSD folosește subvenția primită de la stat, DNA a declanșat o investigație privind utilizarea acestor bani.

Citește și: CEA MAI CITITĂ INVESTIGAȚIE NEWSWEEK. Caracatița „jurnaliștilor" și „analiștilor" plătiți de PSD

Newsweek România a scris că peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție. Mircea Drăghici este trezorierul PSD. 

Citește și DNA investighează finanțarea de către PSD a unor ziariști, după dezvăluirile Newsweek

____________________________________________

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.