Adrian Cozma (PNL): "Reparăm o nedreptate pentru personalul militar şi poliţişti". E vorba de pensii

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.05.2024 - 10:28
Adrian Cozma (PNL): "Reparăm o nedreptate pentru personalul militar şi poliţişti". E vorba de pensii - Foto: Facebook/Adrian Cozma

Adrian Cozma (PNL): "Reparăm o nedreptate pentru personalul militar şi poliţişti". E vorba de pensii. Deputatul PNL Adrian Cozma anunţă că a depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 26/2024.

SHARE

Adrian Cozma (PNL): "Reparăm o nedreptate pentru personalul militar şi poliţişti". E vorba de pensii. Deputatul PNL Adrian Cozma anunţă că a depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 26/2024, aflat în dezbatere.

OUG se referă la stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale, prin care propune eliminarea unor inechităţi din Legea nr. 223/2015, privind pensiile militare de stat.

Adrian Cozma (PNL): "Reparăm o nedreptate pentru personalul militar şi poliţişti". E vorba de pensii

Pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, pentru poliţişti şi pentru poliţiştii din sistemul penitenciar, în rezervă sau în retragere, ar urma să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, al poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare aflaţi în activitate.

”În aceste vremuri deosebit de dificile, cu război la graniţa de nord a României, stăm şi ne întrebăm de ce tinerii aleg din ce în ce mai puţin să urmeze o carieră militară în ţara noastră, deşi în trecut era o mare mândrie.

Este simplu! Statul român încă nu-i apreciază corespunzător nici pe cei care sunt în activitate şi nici pe cei care au urmat o carieră militară şi astăzi sunt în rezervă.

Citeşte şi: Voucherele de vacanţă se vor da altfel, de anul viitor. Ce valoare vor avea

Deşi actuala coaliţie de guvernare a făcut foarte multe lucruri bune pentru miliari şi pentru poliţişti, încă mai sunt multe lucruri de făcut pentru a-i duce pe aceştia la aprecierea firească de care trebuie să se bucure în societatea românească”, spune deputatul liberal, conform News.ro.

Adrian Cozma anunţă că a depus la Camera Deputaţilor mai multe amendamente pentru a corecta unele aspecte privind pensiile militare de stat.

Citeşte şi: Răniți în Afganistan, umiliți: Mi-au dat funcția de ospătar, dar cu handicap la picioare cum să fac?

”Am propus, astfel, ca pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare în activitate”, precizează liberalul.

El arată că ”s-au strâns deja mai mulţi ani de când actualizarea drepturilor pentru militarii şi poliţiştii pensionaţi nu mai operează, deşi preţurile continuă să crească şi viaţa lor să fie mai dificilă”.

”Au acest drept! Am convingerea că, pentru faptele şi privaţiunile pe care le-au avut în carieră, militarii şi poliţiştii merită să aibă o bătrâneţe liniştită.”, mai spune Cozma.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te