Oana Florea, propusă la Ministerul Fondurilor Europene, interpelări în favoarea deținuților

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.04.2019 - 16:40
Oana Florea. Foto pagina personală Facebook

Viorica Dăncilă a anunţat că Oana Florea o va înlocui pe Rovana Plumb la Ministerul Fondurilor Europene.

SHARE

Oana Consuela Florea este deputat PSD, dar a venit din zona de influență a lui Dan Voiculescu. A făcut studii la o universitate privată. Are o licenţă  cu specializare în Drept şi relaţii internaţionale la „Nicolae Titulescu", Bucureşti (România). Ulterior, a urmat un Master tot în Drept Internaţional şi Drept European.  

Deși este de doi ani și jumătate în Parlament, Oana Florea a avut o singură declaraţie politică referitoare la „Separaţia puterilor în stat - o sintagmă iluzorie sau un principiu constituţional?".

De asemenea, a avut trei interpelări toate pe aceeași temă: situația deținuților din închisori și situația lor după eliberare.

Interpelările, adresate ministrului Justiției, Tudorel Toader s-au intitulat:

„Şcolarizarea deţinuţilor la cursuri gimnaziale”,

„Măsuri de descurajare a recidivei”,

„Măsuri de reformă în penitenciare”.

În această ultimă interpelare, Oana Florea cerea: reducerea numărului deținuților prin aplicarea preferențială de sancțiuni neprivative de libertate, modernizarea penitenciarelor, ore în penitenciare pentru socializarea deținuților, să se garanteze siguranța deținuților, să se garanteze contactul deținuților cu familiile și prietenii.

În Parlament, s-a adresat tot în favoarea deținulor pentru care a vrut mai puțină pușcărie: „

Deci pentru fiecare greşeală, la noi, se dă foarte uşor pedeapsa cu închisoarea, spre deosebire de alte ţări, care au în vedere pedepse alternative - şi acum mă îndrept spre soluţii - pedepse alternative fiind munca în folosul comunităţii, detenţia la domiciliu...

Iată, în penitenciarele din România se poate face un parteneriat public-privat, prin care putem folosi mâna de lucru de acolo, astfel încât penitenciarele să se poată întreţine, iar deţinuţii să aibă o ocupaţie.... amenii care îşi execută o pedeapsă, au aceleaşi drepturi, sunt nevinovaţi, da? Ies din penitenciar şi au nevoie de o a doua şansă. Aceşti oameni din penitenciar sunt priviţi de cetăţeni - sau de majoritatea lor - ca nişte probleme, ca nişte ciumaţi, ca nişte oameni de care trebuie să se ferească. Dar ce facem noi, ca politicieni? Clasa politică are dreptul să se gândească aşa la ei? Acei oameni din penitenciar au drept de vot, poate unii dintre ei v-au şi votat! Ce faceţi dumneavoastră pentru ei? Cum faceţi să le daţi o a doua şansă?”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.