A fost sau n-a fost? Cîțu, chestionat dacă a fost la Colectiv în noaptea incendiului

DE Valentin Mirică | Actualizat: 01.11.2021 - 23:02

Premierul Florin Cîțu a fost atacat dur, pe Facebook, după ce a susținut că ar fi fost la Colectiv în noaptea incendiului.

SHARE

Sinceritatea lui Cîțu este pusă la îndoială de o postare din 2015, când a scris, în engleză, că sunt „vești teribile de la București” - referindu-se la incendiul de la Colectiv. 

Sâmbătă, el a scris: „Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”.

Citește și: Deutsche Welle: Românii, un popor de proprietari într-o sărăcie lucie

Postarea sa a avut peste 1.700 de comentarii, majoritatea critice. Unele din acestea îi aminteau că, la deschiderea anului școlar, a fost alături de primarul Sectorului 5, Popescu Piedone, judecat în procesul Colectiv și condamnat, în primă instanță. 

„Hopa! Nu eşti doar Superman, ci şi Flash, dacă ai fost acolo şi nu te-a văzut nici dracu. Şi nu poţi tu şterge postări cît de repede putem noi face print screen :))) Circulă în draci poza cu postarea ta din altă parte, în engleză, cu "bad news from Bucharest", chiar dacă după aia i-ai dat delete. Delete şi ţie!", este unul dintre răspunsurile la postare.

Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, a reacționat dur la acest mesaj:

„Sunt momente în viaţă când oamenii îşi manifestă ticăloşia, prostia, cinismul cu o nonşalanţă înfiorătoare. Domnul PM demis Cîțu ar fi putut să vină la Colectiv cu un buchet de flori sau doar cu o lumânare pe care să o aprindă şi apoi pur şi simplu să plece. Ar fi putut să facă asta ca civil, fără coloană oficială şi cu siguranţă cineva l-ar fi remarcat şi i-ar fi zâmbit. Poate îi făcea şi o fotografie pe care o posta pe o pagină neştiută şi astfel 50 sau 100 de oameni aflau că domnul Cîțu este Om. Dar domnul PM demis Cîțu a ales altfel. Păcat. Respectul se câştigă greu şi niciodată prin minciună şi hoţie”, a scris Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl unuia dintre tinerii decedaţi în urma incendiului izbucnit în club.

„6 ani a păstrat dl Citu secretul prezentei sale în clubul Colectiv chiar în noaptea incendiului. Foarte probabil sa aflam ca a fost și în 22 decembrie 1989 în Piața Universității, ca a luat bătaie de la mineri în vara lui '90 și ca a jucat în America, alături de Generația de Aur. De fapt, nu m-ar mira sa-și aduca aminte ca a dat și vreun gol....”, a scris sociologul Gelu Duminică. 

Citește și: BRD vrea să deschidă cu forța caseta de valori a interlopului Belgian Tănase și a unui fost procuror

Cîțu a fost contactat de mai multe publicații pentru a lămuri ce făcea în noaptea în care s-a produs incendiul de la Colectiv, dar nu a răspuns. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te