5 probleme identificate în Ministerul Muncii de către Violeta Alexandru

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.11.2019 - 16:21

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a identificat, la câteva zile de la instalare, probleme în ceea ce privește activitatea instituției. Printre acestea, faptul că sediul trebuie evacuat în 60 de zile și că sistemele informatice sunt precare.

SHARE

"Sunt îngrijorată că softurile ministerului care gestionează sistemele de calcul pentru pensii, salarii, tot ce înseamnă infrastructura pe baza căreia iei decizii cu privire la politicile salariale și de pensii în acest minister are nenumărate probleme", a spus Alexandru.

Cele 5 probleme

1. Două aplicații cu probleme: "La AJOFM, de exemplu, există 2 aplicații pentru care s-au plătit milioane de euro în ultimii ani. Prima este în cercetare la organele de specialitate ale statului român cu serioase suspiciuni. A doua aplicație este cu mult mai slabă decât prima și nu oferă toate facilitățile pentru a avea o privire corectă asupra sistemului de cursuri și angajare și pregătire profesională pentru toți ce care se află în situația vulnerabilă din punct de vedere al locurilor de muncă".

2. "La Casa de pensii informațiile sunt și ele precare. Calculul și modul de lucru s-a oprit undeva la anii 1960. Sunt într-un mod de lucru profund incompatibil cu vremurile moderne."

3. "Sunt foarte multe situații pe care le accesezi greu de la Inspectoratul teritorial de muncă pentru ce-am nevoie ca să-mi fac o imagine corectă asupra situației din acest moment.

Pe scurt: Greu acces la informații, nu pun la îndoială, deși aș avea motive s-o fac, reaua credință, cât mă îngrijorează situația logistică a infrastructurii cu care s-a lucrat în minister. Ăsta ar trebui să fie unul dintre obiective, anume să fac lumină și să eficientizez în toate zonele sensibile activitatea acestor structuri".

4. "Sunt funcționari publici care și-au dat demisia, dar au uitat să se retragă din consiliile de administrație. Sunt în plin proces de evaluare și voi face aceste informații publice"

5. Tocmai ce am constatat că trebuie să evacuăm acest sediu în mai puțin de 60 de zile, în considerentul unei solicitări de evacuare din partea Ministerului de Interne și față de care noi ar fi trebuit să găsim soluții în timp util, a declarat noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Victoria Violeta Alexandru.

"La nivelul Ministerului, tocmai ce am constat, deși fila din dosarul procesului verbal de predare-primire cu fostul ministru la acest capitol, al situațiilor speciale, mi-a indicat că nu ar fi nicio problemă pe care să o ridice în discuție, am constatat că trebuie să evacuăm acest sediu în mai puțin de 60 de zile, în considerentul unei solicitări de evacuare din partea Ministerului de Interne și față de care noi ar fi trebuit să găsim soluții din timp util ", a spus Alexandru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te