36 de organizaţii judeţene îl susţin pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte PNL

DE Alex Darvari | 23.04.2021 - 15:42
36 de organizaţii judeţene îl susţin pe Ludovic Orban / gov.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Craiova, că un număr de 36 de organizaţii judeţene PNL au votat pentru susţinerea candidaturii sale la un nou mandat de preşedinte al partidului.

SHARE

Potrivit lui Ludovic Orban, procedurile pentru organizarea Congresului PNL, care va avea loc anul acesta, vor fi demarate imediat ce situaţia epidemiologică va permite, întrucât în statut nu este prevăzută posibilitatea de a se vota online, arată Agerpres.

Citește și: Cu ce se apără România la Marea Neagră: trei fregate, o corvetă, 30 de MiG-uri și 17 avioane F-16

"În momentul în care situaţia epidemiologică va permite, vor fi demarate procedurile pentru organizarea Congresului Partidului Naţional Liberal. La noi Congresul nu este "organizezi Congresul!". Deci conform prevederilor statutare ale Partidului Naţional Liberal, în anul de după alegerile parlamentare se organizează alegeri în partid la toate nivelurile: trebuie să se facă adunări generale în fiecare organizaţie locală din ţară, în interval de o lună, o lună jumate, ulterior, într-o lună, o lună jumate sunt organizate conferinţele judeţene de alegeri, pentru alegerea conducerilor la nivel judeţean şi abia după aceea se organizează Congresul. În condiţiile în care am avut valul trei al pandemiei cu vârful de 6.000 - 6.000 şi ceva de cazuri, ar fi fost nepotrivit, dacă nu chiar sfidător, să ne apucăm noi să organizăm, pentru că noi nu avem în statut posibilitatea de a vota online. Şi este şi foarte greu să se realizeze lucrul acest. Şi atunci, la noi alegerile se fac cu participarea membrilor de partid, cu adunări... Văd că este un trend descendent al infectărilor, iar dacă acest trend descendent se consolidează, vom demara procedurile de congres imediat ce situaţia epidemiologică ne va permite", a afirmat Ludovic Orban, la Craiova, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectura Dolj, răspunzând unei întrebări privind stadiul organizării Congresului PNL.

36 de organizaţii judeţene îl susţin pe Ludovic Orban

Ludovic Orban a mai spus că deşi nu a dorit să facă public, sunt 36 de organizaţii judeţene care au votat susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat de preşedinte al PNL. "Un număr de 36 organizaţii au votat în birourile judeţene susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală, firească să ai alegeri în partid, pentru că democraţie înseamnă şi democraţie în interiorul partidului şi în mod clar vom face congres anul acesta", a mai spus preşedintele PNL.

Citește și: FOTO&VIDEO Jumătate din Drumul Expres Craiova – Pitești, stadiu de 75%. Se deschide în toamnă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, s-a aflat, vineri, în judeţul Dolj unde a vizitat Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti, urmând să se întâlnească cu primarii PNL pe tema proiectelor de investiţii locale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.