Iar am învins pandemia

DE Mihai Duță | Actualizat: 14.12.2021 - 17:13

Ultima dată am învins pandemia în vară, după cum ne-a anunțat atunci chiar președintele Iohannis. Câteva luni mai târziu, în octombrie, România devenea țara cu cea mai mare mortalitate din cauza COVID-19. După relaxările lui Rafila e clar că iar învingem pandemia.

SHARE

În vară, când toată Europa se pregătea de valul patru, pe noi ne anunța Klaus Iohannis că vaccinarea merge brici și pandemia a fost oprită. Drept urmare s-a decis o relaxare a măsurilor care erau oricum cele mai relaxate din Europa.

Dar ăia erau proști și noi, ca întotdeauna, cei mai deștepți. Urmare a acestei deșteptăciuni proverbiale (vezi nivelul de trai de la noi), în octombrie, România a ajuns la una dintre cele mai mari rate de mortaliltate din lume. 

Citește și: De ce testele de salivă ies în număr mare fals pozitive. Explicațiile INSP pentru Newsweek

Acum, când toată Europa e în plin val cinci, noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, relaxează tot, mesajul fiind evident: de când e PSD iar la putere, pandemia nu mai există.

Aveam iar o minune românească, iar visăm că pe noi ne ocolește boala.

Și cum să nu crezi asta când ditamai specialiștii Rafila și Arafat anunță relaxări?

Și mai interesant este faptul că Alexandru Rafila vorbește despre măsurile care ar fi trebuit luate încă din luna iulie pentru a nu avea numărul enorm de morți din octombrie și noiembrie, dar decide relaxarea măsurilor tot cu două luni înainte valului cinci, care ar urma să vină și la noi în februarie.

Așadar, oricine vine la putere suntem tot pe cont propriu, la mila lui Dumnezeu.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Desigur, pe rețelele sociale circulă o poză cu România verde și toată Europa roșie, care ne arată cât suntem de deștepți. În realitate, dacă ținem cont de mortalitate, România este astăzi, tot în prima parte a clasamentului în Europa, cu tot verdele ăla de pe Facebook.

Pentru că tot ceea ce contează este numărul de persoane care își pierd viața din cauza COVID 19 și nu numărul de infectări.

 

 

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.