Găinarii

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 28.10.2021 - 01:50

Am auzit, până la saturație, despre cum va curge lapte și miere din PNRR, că dacă ai pleca acum din România și ai reveni în 2024, ai crede că ai greșit țara, așa de modern va arăta tot.

SHARE

Există un moment în viața fiecăruia când nu e atât de enervant faptul că ai fost păcălit, până la urmă te resemnezi cu paguba, ci că ai fost păcălit fără inteligență, brutal.

Atunci când ești „făcut” printr-o schema de care nu te-ai prins, ai măcar posibilitatea să te scuzi în fața propriei persoane: „Nici nu mi-am dat seama”. Cumva, te simți mai puțin idiot. 

Când însă ești buzunărit mârlănește, în plină stradă, iar hoțul prins începe să bocească și să-și rupă hainele de pe el, acuzându-te pe tine că nu ești responsabil, că are copii acasă, că trebuie să înțelegi că a făcut-o pentru că e în criză, nu simți decât dispreț pentru personaj. „Găinar”, arunci printre dinți și treci mai departe.

Am urmărit anul trecut foarte multe discursuri ale candidaților de la alegerile locale și generale.

De la PNL, mi-a rămas în cap, pentru că a fost repetat de absolut toți pe care i-am văzut, că trebuie să votăm împotriva PSD, ticăloșii care au dat țara înapoi, pentru că urmează patru ani fără alegeri electorale, în care în sfârșit putem face reforme și putem construi.

Și am auzit, până la saturație, despre cum va curge lapte și miere din PNRR, atât de mult că dacă ai pleca acum din România și ai reveni în 2024, ai crede că ai greșit țara, așa de modern va arăta tot.

Pentru puțin timp, am și crezut că așa va fi. Dar aici mă învinovățesc doar pe mine, pentru că anul 2021 mi-a arătat că am fost păcălit de niște găinari. 

Au trecut patru luni de la momentul în care președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au declarat triumfali că am învins pandemia și campania de vaccinare este un succes și încă nu înțeleg care a fost miza acelor declarații. 

La ce au ajutat, în afară de a ucide câteva mii de români care nu au crezut în COVID și în vaccin, dar au crezut în acești doi mincinoși?

Oricum, după cum am văzut în septembrie, nici un val al pandemiei, oricât de crunt, nu i-a oprit pe liberali să îl voteze pe Florin Cîțu.

De ce a fost nevoie să moară atâția oameni, când minciuna din vară era oricum evidentă pentru românii normali la cap și urma să fie demontată crunt de realitatea care nu ascultă de ordine politice?

Găinari. 

De două luni, guvernarea e în haos, nici nu se mai discută de reformă, PNRR-ului putem să îi punem cruce - se vor da câteva tunuri din banii care vor intra în noiembrie, dar apoi mă îndoiesc că de la Comisia Europeană vor mai veni alții, Klaus Iohannis e la cel mai mic nivel de credibilitate (14%), PNL a ajuns aproape la egalitate cu AUR, PSD a redevenit partidul care face jocurile, liberalii negociază un cabinet cu cei pe care până săptămâna trecută îi considera răul suprem. 

Guvernul emite hotărâri ilegale prin care limitează drepturile oamenilor, pentru a mai salva ce se mai poate din crima valului 4, Ministerul de Finanțe e condus de un impostor pe care dacă l-ai vedea în tramvai, ți-ai strânge mai bine buzunarul la piept, Florin Cîțu i-a făcut deja pe mulți să o regrete pe Viorica Dăncilă, care acum pare că a fost un premier chiar responsabil. 

De ce a fost nevoie de toate acestea? 

Te uiți la tot ce fac Klaus Iohannis și PNL în acest moment și nu ai alt sentiment decât de dezgust. Pentru că nu ai nici măcar scuza că te-au „făcut” frumos. Găinarii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te