După ce a luat bani și de la Orban, și de la Firea, Antena 3 i-a organizat un linșaj lui Nicușor Dan

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.09.2020 - 12:10

După câteva săptămâni în care a păpat, cuminte, banii oferiți de Guvern pentru “combaterea pandemiei“, trustul turnătorului Felix s-a întors la ceea ce știe să facă cel mai bine: l-a rupt în bucăți pe Nicușor Dan, spre bucuria doamnei Firea.

SHARE

Pentru cine nu înțelege cum funcționează manipularea la Antena 3, un exemplu scurt. În timpul emisiunii Sinteza Zilei, unde mai mulți “analiști“, inclusiv soția unui senator PSD, îl tocau pe candidatul PNL-USR-PLUS, este prezentat un interviu cu “omul de afaceri cu legături cu clanul Sportivilor care apare alături de Nicușor Dan în imaginile prezentate, luni, de Dana Budeanu“. Individul vorbește însă clar și coerent și-l apără, indirect, pe Nicușor Dan: au discutat strict chestiuni legale, despre acțiunea în justiție inițiată de candidatul PNL-USR-PLUS împotriva unui proiect imobiliar. Omul de afaceri spune clar că Nicușor Dan nu i-a cerut bani ca să oprească acțiunea în justiție.

Însă, la finalul interviului, este întrebat: dar ați auzit de ONG-uri care blochează proiecte imobiliare, atacându-le în justiție, și apoi retrag acțiunea dacă primesc bani? Omul spune că, da, a auzit, dar nu poate da exemple. Din tot acest interviu, Gâdea extrage pasajul acesta, final, care-i convine, și concluzionează: “Ce aflăm noi din acest interviu? Că în piață, între dezvoltatorii imobiliari se spune că există anumite asociații care ce fac? Îți fac probleme ca apoi să le faci donații să-și retragă acțiunea respectivă în instanță“. Și rânjește fericit, pentru că l-a demascat pe Nicușor Dan...Imediat, mesajul este preluat de doi “analiști“ din platou, Mugur Ciuvică (amicul de petreceri a lui Codrin Ștefănescu) și Oana Zamfir (soția unui senator PSD): deci, e clar că omul de afaceri nu spune adevărul, că Nicușor Dan și cu acesta au căzut la pace și individul a cedat șantajului...

Povestea aceasta arată că oamenii din PNL care au avut cumplita naivitate să creadă că își pot cumpăra prietenia turnătorului Felix s-au înșelat cumplit: Antena 3 a trecut de partea lui Firea și a PSD într-un moment crucial al campaniei.

În acest punct al articolului, aș face o mică paranteză: sper ca fanii USR-PLUS să nu aplaude fericiți, pentru că Dan Barna s-a dovedit a fi la fel de lipsit de inteligență, când s-a lăsat împachetat de Gâdea, enervând propriul său electorat. 

Cu Antena 3, nu se poate lucra decât cu legea în mână, pe post de bâtă. CNA-ul trebuie să crească gradual sancțiunile pentru astfel de linșaje: amenzi, suspendare emisie și, de ce nu, suspendarea licenței. ANAF trebuie să recupereze în forță prejudiciul din dosarul ICA. Viitorii primari non-PSD trebuie să se angajeze că nu vor mai dirija resurse publice spre acest post - așa cum a făcut doamna Firea. 

În loc de concluzie: în pauzele publicitare dintre două reprize de linșaj împotriva lui Nicușor Dan, pe postul Antena 3 rulau reclame plătite de guvernul Orban și de primăria doamnei Firea. Noi, contribuabilii, susținem financiar cel mai sinistru trust de propagandă din istoria recentă a României, trust deținut de un turnător al Securității condamnat penal pentru un jaf de 60 de milioane de euro - bani furați pe care refuză să-i returneze statului. 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te