Dăncilă se agață de eternul salvator Raed Arafat. E garanția că drama de la Caracal se va repeta!

DE Mircea Marian | Actualizat: 30.07.2019 - 13:56

Propunerile premierului Dăncilă după drama de la Caracal sunt copy-paste după ceea ce a făcut Ponta, în ianuarie 2014. Când avionul în care se afla Aura Ion s-a prăbușit în Apuseni, Ponta a înființat Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

SHARE

Ulterior, după accidentul aviatic de pe Sutghiol, în decembrie 2014, același guvern Ponta a întărit – tot prin OUG – puterea departamentului, deși răspunderea lui Arafat era evidentă.

Că salvatorul Arafat este un mit, care dă rateuri după rateuri, s-a văzut cel mai bine la incendiul de la Colectiv. Nu mai puțin de două rapoarte ale departamentului de control al guvernului tehnocrat au arătat că intervenția  la incendiul de la Colectiv a fost un dezastru. Cioloș nu a avut însă curajul să îl schimbe pe Raed Arafat, puternic susținut de Antena 3 și de PSD.

Citește și Dăncilă îl scoate în față pe Raed Arafat, pentru a spăla eșecul de la Caracal

Acum, este clar că Viorica Dăncilă realizează că guvernul ei va deconta, politic, nenorocirea de la Caracal. PSD a încercat, așa cum a încercat și-n 2014, după accidentul din Apuseni, să paseze vina pe STS-ul subordonat șefului statului. Nu a reușit. Dăncilă, disperată să prindă turul II al prezidențialelor, a aruncat peste bord tot ce a putut, inclusiv pe șeful poliției. Nu a fost suficient, așa că l-a reinventat pe Arafat.

Reinventarea acestui personaj, responsabil de moartea unor tineri, la Colectiv, este o știre îngrozitoare: este garanția că, pe fond, după crimele din Caracal, PSD nu vrea să schimbe nimic. Oricând, oricând, o astfel de dramă se poate repeta. Gruparea infracțională pesedistă nu vrea însă să se atingă de poliția incompetentă, politizată și coruptă.

Poliția și Raed Arafat sunt, după opinia mea, simbol al eșecului statului român, un stat subordonat unor grupări mafiotizate și ostil cetățenilor pe care ar trebui să-i slujească. 

Comentarii

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -