Ce nu vă spun politicienii din România

DE Daniel Funeriu | Actualizat: 03.10.2018 - 18:01

Nu-i așa că UE ne obligă la niște chestii faine? Noh, acum să știți de la mine că toate mizeriile care se întâmplă în România NU sunt, de fapt, obligații impuse de UE, ci sunt porcării impuse românilor de politicieni imbecili și mafioți.

SHARE

La ce ne obligă apartenența la UE și la ce nu ne obligă:

ne obligă să pedepsim politicienii vinovații de corupție și să îi lăsăm în pace pe cei nevinovați.

Ne obligă să nu considerăm pe nimeni inferior doar pentru că natura l-a făcut de o culoare diferită sau s-a născut într-o altă țară.

Ne obligă să tratăm toți oamenii în mod egal și nu în funcție de ceea ce fac în dormitorul lor, dar nu ne obligă să dăm acces la instituția căsătoriei la două persoane de același sex.

Ne obligă să avem grijă de copiii noștri, dar nu ne obligă să legiferăm adopția într-un anumit fel.

Ne obligă la dreptul ca alți europeni să aibă drept de muncă în România și românii în UE, dar nu ne obligă să luăm cele mai de jos job-uri de prin Italia și Spania.

Ne obligă să fim transparenți într-o serie de domenii, cum ar fi cele ale deciziilor publice dar nu ne obligă să dăm gratis resursele (adică nu ne obligă să ”ne vindem țara”).

Ne obligă să circulăm liberi în UE iar alți rezidenți UE să circule liber la noi, dar nu ne obligă să primim hoarde de ”invadatori”.

Ne obligă la niște reguli minimale de siguranță alimentară (de exemplu să nu mâncăm carne infestată de boli sau cu exces de E-uri) dar nu ne obligă să renunțăm la roșiile bune de la bunica.

Ne obligă să nu mințim în legătură cu finanțele publice (adică să nu fraudăm contabilitatea țării), dar nu ne obligă să aruncăm banii pe fereastră (a se citi pe clientela politică).

Ne obligă să ne stabilim prioritar pe ce cheltuim banii europeni, dar nu ne obligă să nu dăm banii europeni pe tâmpenii și programe irelevante.

Ne obligă să le luăm banii dacă avem grijă de pământurile noastre, dar nu ne obligă să ne lucrăm pământurile și să le plantăm cu anumite chestii nașpa.

Ne obligă să nu producem chestii cu conținut toxic de pesticide, dar nu ne obligă să nu facem agricultură ”bio”.

Ne obligă să nu fim cruzi cu animelele, dar nu ne împiedică să tăiem porcul.

Ne obligă să ne putem recunoaște stdiile în UE, dar nu ne obligă să avem profesori proști în școli și universități.

Ne obligă să contribuim la bugetul UE, dar ne și obligă să luăm cadou mult mai mulți bani decât dăm.

Ne obligă să avem presă liberă, dar nu ne obligă să avem presă mafiotizată la comanda securiștilor, ca A3.

Ne obligă să fim liberi să ne tratăm oriunde în UE, dar nu ne obligă să avem spitale mizerabile.

Ne obligă să studiem unde vrem în UE, dar nu ne obligă să avem plagiatori ca profesori universitari și premieri.

Ne obligă să avem grijă de pensiile bătrânilor dar nu ne obligă să dăm pensii speciale.

Ne obligă să avem o viață politică democratică, dar nu ne obligă să votăm proști.

Ne obligă să avem piață liberă, dar nu ne obligă să avem carteluri ale samsarilor imobiliari sau alimentari în piețe.

Nu-i așa că UE ne obligă la niște chestii faine? Noh, acum să știți de la mine că toate mizeriile care se întâmplă în România NU sunt, de fapt, obligații impuse de UE, ci sunt porcării impuse românilor de politicieni imbecili și mafioți. În egală măsură imbecili și mafioți. Dar e ușor pentru politicienii proști și mafioți pe care îi tot votați într-o veselie (credeți-mă, indiferent de partid) să dea vina pe UE pentru mafioșeniile lor. Orice agendă anti-UE este o agendă sinucigașă pentru România.

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.