Tudorel Toader: Vineri va fi anunțată propunerea pentru șefia DNA

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 24.07.2018 - 14:09
Foto Inquam Photos/George Călin

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că marți vor fi verificate dosarele celor patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA, iar joi vor avea loc interviurile, urmând ca vineri să se ajungă la o concluzie.

SHARE

Tudorel Toader a mai afirmat că există posibilitatea ca niciunul dintre cei patru candidaţi să nu se califice şi atunci să fie reluată procedura de selecţie. De asemenea, acesta a menționat că există percepția ca viitorul şef al DNA să provină din structura internă, dar acest lucru nu este obligatori.
„Astăzi, Direcţia de resurse umane va verifica dosarele candidaţilor, să vadă dacă fiecare conţine toate piesele necesare. Mâine (miercuri - n.r.), membrii comisiei vor studia dosarele, vor analiza programele manageriale. Joi, începând cu ora 9.00, voi convoca membrii comisiei pentru interviu, evident şi candidaţii, după care vineri deliberăm. Vineri ajungem la o concluzie, funcţie de care continuăm procedura”, a declarat Tudorel Toader, marţi dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei.
”Vedem cum se vor prezenta la interviu, vedem programele manageriale şi atunci vom stabili dacă avem vreun candidat pe care să îl propunem Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintelui. Este foarte posibil ca unul din cei patru să fie desemnat candidat, precum este şi foarte posibil ca niciunul să nu fie desemnat şi atunci vom relua procedura - iar anunţ, iar candidaturi, iar interviu", a declarat ministrul Justiţiei.

Citește și: Cine sunt cei patru candidați la șefia DNA

Tudorel Toader a afirmat, de asemenea, că nu este obligatoriu ca viitorul şef al DNA să provină din instituţie. „Să nu uitaţi un lucru - există această opinie, care pare majoritară, în sensul că viitorul şef al DNA trebuie să provină din structura internă, dar nu trebuie să uităm că în trecut şeful DNA nu a provenit din interiorul structurii, aşa cum şeful DIICOT nu este din interiorul structurii. Sunt procurori, au experienţă şi se descurcă".
Pentru ocuparea acestei funcţii s-au înscris patru candidaţi - Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, care a instrumentat unul dintre dosarele fostului vicepremier Gabriel Oprea, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, Elena Grecu, şef al Secţiei judiciare penale a DNA, şi procurorul Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General. Toate candidaturile au fost depuse în cursul acestei zile.

Citește și: Noul șef al DIICOT a fost numit prin decret prezidențial

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.