„Tati, îți dau alocația mea!” Un băiețel și-a implorat cu disperare tatăl să nu-i împuște mama

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 13.07.2023 - 20:32
“Tati, îți dau alocația mea!” Un băiețel și-a implorat cu disperare tatăl să nu-i împuște mama Foto: ekstrabladet.dk

„Tati, îți dau alocația mea!” Un băiețel și-a implorat cu disperare tatăl să nu-i împuște mama. Cu toate acestea, bărbatul a apăsat pe trăgaci. Femeia a murit după 40 de minute, la spital. „Eram disperat”, se scuză inculpatul în fața judecătorilor pentru fapta de omor.

SHARE

Un bărbat de 53 de ani și-a ucis fosta soție în fața blocului unde locuia, sub privirile îngrozite ale celor doi fii ai cuplului, cu vârste de 6 și 8 ani. Băiețelul mai mare și-a implorat cu disperare tatăl să nu-i omoare mama. Ce a urmat pare rupt din filmele de groază.

Hedvig Blanka Sardi avea 41 de ani, o slujbă bună, lucra ca farmacist în Aalborg, Danemarca și își pusese ordine în viață după un divorț dificil. Locuia cu cei doi copii, dar era urmărită și hărțuită sistematic de fostul soț. 

Bărbatul de 53 de ani a cunoscut-o pe Hedvig în 2010. Apoi, în 2011, s-au căsătorit. S-au născut doi fii în urma mariajului, însă căsătoria nu a fost una fericită. Divorțul a urmat în 2017, dar el nu a putut niciodată să se împace cu ideea și a început să o urmărească în mod obsesiv pe fosta soție. Fiind sătulă de agresiunile bărbatului, femeia i-a impus ordin de protecție.

“Ori mă omori tu, ori te omor eu!”

Nici ordinele de protecție nu l-au împiedicat însă să-i scrie în mod regulat femeii. Într-un e-mail din 2020, el o amenință: “Ori mă omori tu, ori te omor eu!”.

Citește și: Peștera cu Oase, locul unde s-au descoperit rămăşiţele celui mai vechi om din Europa. Ce vechime au

Potrivit rechizitoriului, bărbatul ar fi încălcat ordinul de restricție de 33 de ori. Ancheta a mai arătat faptul că mașina lui Hedvig avea pus un tracker GPS care era conectat la telefonul mobil al bărbatului de 53 de ani. Practic, acesta știa tot timpul unde merge fosta soție, scrie presa daneză.

“Eram disperat”

Este scuza cu care a venit inculpatul în fața judecătorilor pentru fapta de omor. Pe 17 septembrie 2021, a așteptat-o în mașina lui când ea s-a întors acasă cu cei doi fii ai lor.

Bărbatul a prins-o din urmă pe femeie și conflictul dintre cei doi a escaladat până când inculaptul a scos de sub jachetă o armă. Nu i-a mai păsat de faptul că cei doi copii ai lor asistau la toată scena și a tras pe trăgaci. A împușcat-o pe femeia de 41 de ani în cap. 

Citește și: Peștera din Apuseni care are pereții ca de „leopard”: S-a găsit cel mai mare craniu de urs din țară

„Cel mic s-a tras, cel de 8 ani a încercat să mă împingă. Apoi a spus ceva de genul: Tată, îți dau alocația mea! Am văzut că era speriat. Nu i-a fost frică de mine, era speriat că i s-ar putea întâmpla ceva mamei lui. Totul a fost ca într-un vis. M-am trezit abia după ce am tras cu pistolul”, a declarat bărbatul în fața instanței, potrivit tv2nord.dk.

După ce și-a executat fosta soție, bărbatul de 53 de ani s-a așezat pe o scară și a așteptat poliția. Hedvig a murit 40 de minute mai târziu, la spital, conform ekstrabladet.dk.

Vecinii au rămas șocați

Inculpatul și-a mărturist crima, dar spune că nu a vrut să-și omoare fosta soție. De asemenea, el neagă numeroasele aspecte legate de hărțuire, amenințări și încălcarea ordinului de restricție.

Dacă nu și-ar fi ucis fosta soție pe 17 septembrie 2021, 11 zile mai târziu, inculpatul s-ar fi aflat la Tribunalul din Herning, unde trebuia să răspundă pentru acuzațiile de hărțuire, amenințări și încălcarea ordinului de restricție împotriva femeii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te