Tarcea: Sesizarea Curţii Constituţionale pe completurile de judecată, un abuz

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.03.2019 - 11:30
Cristina Tarcea e nemulțumită de noua acțiune a PSD. Foto Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, consideră un „abuz" sesizarea Curţii Constituţionale pe tema completurilor specializate.

SHARE

„În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie", a declarat Cristina Tarcea, la Realitatea TV.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a precizat că nu urmăreşte declaraţiile politicienilor şi încearcă să rămână obiectivă.

„Pentru o femeie, postul de preşedinte al Înaltei Curţi este o provocare. Unicul beneficiu pe care mi l-a adus este să mă cunosc mai bine şi să-mi dau seama cât de puternică sunt. Nu mă pot da afară când mă vor ei, încă rezist. Ceea ce s-a întâmplat astăzi mi se pare un abuz. În condiţiile în care nu laşi o instanţă să se pronunţe şi te duci la un alt organ al statului, aceasta nu poate fi decât o presiune şi o imixtiune inacceptabilă în Justiţie. Conform principiilor de Drept, cel care este chemat să spună dreptul, acela este judecătorul. Nu s-a făcut nicio referire la dispoziţiile articolului 32 din legea 304. Completurile au fost constituite legal", a afirmat Cristina Tarcea.

Citește și Comandoul anti-justiție și atacul asupra completurilor de trei judecători. „Albirea” lui Dragnea

Magistratul a mai afirmat că a intuit de la finalul anului trecut că va urma „un atac şi pe completurile de trei".

„Atacul pe completurile de trei a început la modul general, apoi şi-au dat seama că sunt legal constituite, dar au o problemă cu anumite completuri de 3", a spus Cristina Tarcea, conform sursei citate.

De asemenea, întrebată dacă va candida pentru un nou mandat, Tarcea a declarat: "Mandatul îmi expiră în septembrie. Dacă voi candida pentru un nou mandat? Ca să citesc din clasici, aproape că m-am hotărât. Îmi permit să fiu dreaptă, pentru că sunt singură".

Preşedinte cu delegaţie al Camerei Deputaţilor în perioada 16 - 24 martie, Florin Iordache, a sesizat Curtea Constituţională în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu completurile specializate.

Citește și Ce s-a schimbat în discursul lui Tarcea despre întâlnirea cu Dorneanu, de la CSM până la Antena 3

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -