Soția unui fost adjunct al Poliției Constanța avea un bar pe plajă. Soțul îi „ținea de șase” la ANPC

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.09.2022 - 17:19
DNA / Foto: Inquam Photos

Comisarul şef de poliţie Mircea Relu Vizitiu, fost adjunct al IPJ Constanța, a recunoscut la DNA că şi-a anunţat soţia că barul pe care aceasta îl administra pe o plajă din Constanţa urma să fie supus unui control al ANPC.

SHARE

DNA a anunţat că a sesizat instanţa de judecată cu un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu Mircea Relu Vizitiu, la data faptelor comisar şef de poliţie, adjunct al inspectorului şef al IPJ Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în formă continuată; acces ilegal la sistem informatic în formă continuată şi divulgarea unor informaţii nepublice în formă continuată.

De asemenea, a fost încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi cu soţia comisarului, acuzată de instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată şi instigare la divulgarea unor informaţii nepublice în formă continuată.

Conform DNA, în data de 29 iulie 2020, în contextul pregătirii unei acţiuni comune IPJ Constanţa - ANPC, Mircea Relu Vizitiu ar fi anunţat-o pe soţia sa despre iminenţa efectuării unui control pe plajele din municipiul Constanţa, unde aceasta administra un beach bar. Controlul a fost efectuat în dimineaţa zilei de 30 iulie 2020, dar nu ar fi fost vizată zona de plajă în care funcţiona barul.

Citește și: Șofer gălățean „model”: beat, cu permisul anulat și prins de radar cu 135 km/h în localitate

Comisarul mai este acuzat că, în data de 12 octombrie 2020, ar fi informat o persoană, prin mesaje SMS, că împotriva ei ar fi fost formulată o plângere penală, comunicându-i acesteia atât autorul plângerii, cât şi infracţiunea reclamată, relatează dobrogea.tv.

În cursul anului 2020, în mai multe situaţii şi la solicitarea soţiei, comisarul Vizitiu ar fi accesat bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne strict pentru a-i divulga ulterior acesteia datele de stare civilă ale unor persoane de care era interesată.

Citește și: Ministrul Turismului: Turismul românesc e în plin proces de revitalizare. HoReCa: Cel mai post sezon

Soţii Vizitiu şi-au recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor DNA şi au acceptat să primească pedepse cu amânarea aplicării. Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpaţi împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.