Șeful Direcției de Drumuri Craiova, acuzat că a falsificat diploma, reținut. Dezvăluirile Newsweek

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.04.2021 - 12:49
Șeful Direcției de Drumuri Craiova, acuzat că a falsificat diploma, reținut

Parchetul General a decis reținerea șefului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova acuzat că și-a falsificat diploma de licență. Procurorii propun arestul preventiv pentru 30 de zile.

SHARE

Procurorii au stabilit că în perioada mai 2014 – prezent, Bogdan Bratu ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în 2016, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale.

Anchetatoriii arată că Bogdan Bratu a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entităţi şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora.

Prejudiciul se ridică,potrivit anchetatorilor, la aproape 1.000.000 lei, indemnizații/salarii încasate de directorul de la DRDP Craiova, instituție pe care o conduce din 2017.

Licitația de 300 de milioane de lei

Newsweek România a dezvăluit încă de anul trecut despre neregulile comise de Bogdan Bratu la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

În octombrie anul trecut, revista noastră dezvăluia că CNAIR, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Craiova, organizează o licitație pentru atribuirea unui contract cadru de deszăpezire a drumurilor naționale din județele Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Olt și Gorj. Valoarea contractului se învârtea în jurul sumei de 300 de milioane lei, adică în jur de 60 milioane de euro.

Printre cei care participă la licitație se află și George Cușă, cel care controlează firmele Anastamar Construct și Gecor Prod Construct 94 SRL. În acte, cele două firme sunt patronate de părinții lui Ioana și Gheorghe Cusă.

Newsweek România a obținut mai multe înregistrări video în care se poate observa că directorul Bogdan Bratu chefuiește alături de George Cușă, care este și nașul de cununie al lui Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, lider al PSD Giurgiu până foarte de curând, când și-a preluat mandatul de șef la Curtea de Conturi.

Potrivit presei din Giurgiu, George Cușă este și nepot al fostului senator PSD Cătălin Voicu, condamnat pentru corupție în două dosare penale la câte 7 ani de detenție.

Citește și: FOTO & VIDEO Șeful Drumurilor Craiova, scandal de hărțuire sexuală și chefuri cu asfaltatori DRDP

Procurorii anticorupție au luat la puricat contractele de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, condusă de controversatul Bogdan Bratu, zis „domn' ministru”, după dezvăluirile Newsweek România.

Surse apropiate anchetei susțin că procurorii DNA vizează în mod special contractul atribuit în regim de urgență în urma calamității de pe Valea Oltului, contract a cărui valoarea a crescut de la 3.000.000 lei la 12,5 milioane lei.

Citește și: După dezvăluiri ale Newsweek România, DNA a intrat în Direcția de Drumuri și Poduri Craiova

_____________

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te