Orban, despre OUG lui Toader: E clar că PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnaţi

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 21.01.2019 - 13:12
Ludovic Orban îl critică pe Tudorel Toader. Foto Inquam Photos/George Călin

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că OUG anunţată de Tudorel Toader pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete constituite nelegal, nu are temei constituţional, iar „PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnaţi şi necondamnaţi”, potrivit Medifax.

SHARE

„E clar că PSD-ALDE guvernează pentru infractorii condamnaţi şi pentru cei necondamnaţi, în încercarea de a îi scăpa de pedeapsă atât pe unii şi cât şi pe ceilalti. O astfel de ordonanţă este neconstituţională. Decizia Curţii este foarte clară. Practic se va lăsa la latitudinea instanţei să considere cursul proceselor care se derulează, după decizia Curţii, să hotărască care probe sunt administrate corect şi care nu. Nicidecum nu creează bază constituţională pentru o astfel de ordonanţă. Cu siguranţă nu există un temei constituţional pentru emiterea unei astfel de ordonanţe şi vom încerca prin toate mijloace să ne opunem adoptării unui astfel de act normativ”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul liberal a adăugat că PSD are obsesia amnistiei şi graţierii, iar pentru că nu au reuşit să emită o astfel de OUG acum caută diferite forme de graţieri şi amnistii.

Citește și: Noul OUG anunțat de Toader îl salvează pe Liviu Dragnea de condamnare

„De 7 ani de zile PSD are obsesia legii aministiei şi graţierii. Nereuşind să dea o lege a amnistiei şi graţierii, au declaşant toate procedurile posibile pentru a da diferite forme de graţieri şi de amnistii. De la recursul compensatoriu, în care au scos 14.000 de deţinuţi pe stradă, punând în pericol viaţa, integritatea şi proprietatea privată a fiecărui cetăţean român, până la proiectul de lege atacat de noi la CCR privind desecretizarea tuturor actelor emise în baza deciziei CSAT din 2005 şi până la toate falsele conflicte de natură constituţională declanşate pe diferite teme, sunt disperaţi să îşi scape infractorii de pedeapsă”, a completat preşedintele PNL.

Citește și: Toader, despre ordonanța care îl salvează pe Dragnea: Și achitările vor putea fi revizuite

Reacţia liderului liberalilor vine în contextul anunţului făcut de Tudorel Toader, duminică la România Tv, conform căruia ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Acesta a mai spus că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă şi în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Citește și: Un nou OUG în justiție. Toate sentințele de la Înalta Curte, de după 2014, pot fi atacate

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te