Mașini din curtea Poliției Locale Sector 3, sparte. Complici: polițiști locali

DE Alexandru Pop | 30.07.2020 - 08:32
Cercetări la fața locului/FOTO: Inquam Photos/Ovidiu Micsik

În data de 13 iulie, au fost sparte mai multe mașini parcate în curtea Poliției Locale a Sectorului 3. Polițiștii bănuisc că unii dintre polițiștii locali au fost complici cu hoții, ajutându-i să pătrundă în curte.

SHARE

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, a pus în aplicare 3 mandate de percheziţie, la adresele unor persoane din Bucureşti şi judeţul Vâlcea, în acest dosar privind săvărşirea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi abuz în serviciu.

„În fapt, la data de 11.07.2020, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată că de la mai multe autoturisme depuse într-un parc auto au fost sustrase componente. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi au fost demarate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cercetările şi investigaţiile efectuate în cauză au condus la presupunerea rezonabilă că persoanele care au pătruns în incinta parcului auto ar fi beneficiat de sprijinul persoanelor care aveau obligaţia de a supraveghea incinta, precum şi bunurile depozitate în acest spaţiu. În baza datelor obţinute, în dimineaţa de 29 iulie au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziţie, la adresele unor persoane din Bucureşti şi judeţul Vâlcea, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate, în vederea continuarii cercetărilor, parte din componentele auto, dar şi instrumente susceptibile a fi fost folosite la detaşarea componentelor auto”, se precizează în comunicatul de presă al Poliției.

Persoanele identificate, doi bărbaţi şi o femeie, au fost duse la audieri la sediul Secţiei 13 Poliţie. De asemenea, au fost audiaţi şi alţi doi polițiști locali, care aveau atribuţii de a păzi parcul auto.

Ulterior, toți cei cinci au fost reținuți.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat, complicitate la furt calificat şi abuz în serviciu, cu cei cinci în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor!”, se mai precizează în comunicatul poliției.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -