Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL de la Crevedia, au fost trimişi în judecată

DE Florin Budescu | Actualizat: 12.06.2024 - 09:19
Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL de la Crevedia, au fost trimişi în judecată - Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL de la Crevedia, au fost trimişi în judecată. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă.

SHARE

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL de la Crevedia, au fost trimişi în judecată. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Ei mai sunt trimişi în judecată şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL de la Crevedia, au fost trimişi în judecată

Primarul PSD, Florin Petre, din localitate, unde 5 oameni au murit după explozia stației GPL, a câștigat un nou mandat. În anul 2022, Marcel Ciolacu promisese că îl va da afară din partid.

„În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în calitate de asociați și administratori în drept și în fapt ai unei societăți comerciale, în mod sistematic, (n.n.: cei doi) au promovat în cadrul societății o politică de funcționare a acesteia grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale în materia securității și sănătății în muncă", a precizat Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat, conform Ştirile ProTV.

„Astfel, a fost autorizată și impulsionată desfășurarea de activități de descărcare a produsului GPL din cisterne auto, autorizate ADR, în rezervoare cisternă, neautorizate ADR, precum și utilizarea unei pompe mobile improvizate, neautorizate, în condițiile inexistenței unor proceduri de lucru autorizate pentru realizarea activităților de descărcare/ încărcare GPL.

Citeşte şi: Tupeu maxim. Patronii GPL-ului care a explodat la Crevedia dau în judecată pompierii

Toate acestea s-au desfășurat într-o locație neautorizată situată într-o zonă puternic populată, fapte ce au creat premisele producerii la data de 26 august 2023, în intervalul orar 18:48-21:46, a unei prime explozii urmată de un incendiu, în contextul apariției unui defect de etanșare pe unul dintre furtunurile de transvazare/alt reper, ce a condus la crearea unor nori de GPL în amestec cu aerul, în diverse concentrații, inclusiv în domeniul de explozivitate – în conjuncție cu o sursă eficientă de aprindere, precum și premisele propagării incendiului și producerii unei succesiuni de alte 8 explozii a unor nori de vapori”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Patronii staţiei GPL din Crevedia, plasaţi în arest la domiciliu.Unul locuiește în „Paradisul Verde”

Doldurea şi Stîngă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs explozii săptămâna trecută, soldate cu cinci decese şi 54 de oameni răniţi, printre care şi mulţi pompieri.

De asemenea, opt case din apropierea staţiei GPL au fost distruse total și 80 parțial. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te