Patronii staţiei GPL din Crevedia, plasaţi în arest la domiciliu.Unul locuiește în „Paradisul Verde”

DE Alin Crișan | Actualizat: 29.11.2023 - 20:02
Patronii staţiei GPL din Crevedia, plasaţi în arest la domiciliu.Unul locuiește în „Paradisul Verde” - Foto: Arhivă/ Imagine cu caracter ilustrativ

Patronii staţiei GPL din Crevedia, plasaţi în arest la domiciliu. Unul locuiește în „Paradisul Verde”.

SHARE

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii staţiei GPL din Crevedia, au fost plasaţi în arest la domiciliu. Unul locuiește în „Paradisul Verde”, aflat la câțiva kilometri de București.

Patronii staţiei GPL din Crevedia, plasaţi în arest la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, eliberarea din arest preventiv a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, urmând ca aceştia să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Citește și: Cum s-a produs explozia de la Crevedia. Cele două ipoteze ale patronului stației GPL

Decizia a fost luată după ce tribunalul a respins, miercuri, contestaţia procurorilor şi a menţinut o hotărâre a Judecătoriei Sector 5, luată în urmă cu două zile.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD, şi locuieşte în complexul rezidenţial "Paradisul Verde" din Corbeanca, în timp ce Cosmin Stângă are domiciliul în Sectorul 1.

"Dispune înlocuirea arestării preventive a inculpaţilor Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Impune inculpatului Ionuţ Doldurea obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Impune inculpatului Cosmin Stângă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza", se arată în decizia Judecătoriei Sector 5, menţinută de tribunal.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă se află în arest din 6 septembrie.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc pe 26 august, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, 6 persoane au decedat, 55 prezintă leziuni corporale, 7 case au fost distruse total, iar 82 au fost distruse parţial.

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit, amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

Citește și: Patronii stației GPL din Crevedia, eliberați din arest după decizia unui judecător. Rămân liberi?

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

Până în acest moment al urmăririi penale au fost audiate 158 de persoane vătămate. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro şi 615.535 lei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te