Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați de procurori

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.09.2023 - 18:23
Ionuț Doldurea - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis cererea procurorilor și au decis arestarea patronilor stației GPL de la Crevedia, Ionuț Doldurea, și Cosmin Stângă.

SHARE

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au admis cererea procurorilor și au decis arestarea patronilor stației GPL de la Crevedia, Ionuț Doldurea, și Cosmin Stângă.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL de la Crevedia au fost arestați de procurori

Acţionarii firmei Flagas SRL, care deţinea staţia GPL de la Crevedia unde au avut loc cele două explozii soldate cu moartea a cinci oameni şi cu rănirea a peste 50, au fost aduşi din nou la audieri la Parchetul General miercuri dimineaţă.

Marţi seară, Ionuț Doldurea - fiul primarului din Caracal - și Cosmin Stângă - au fost reținuți de procurori pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Citește și: David Groza a fost admis la Academia de Poliție: „Am renunțat la distracție. Se intră și fără pile!”

Obiectivul de la Crevedia nu mai deţinea autorizație de securitate la incendiu din data de 30.07.2020 şi are închisă activitatea de la data de 14.10.2020.

Pe timpul unui control de prevenire desfăşurat în anul 2020 la acest obiectiv, s-a constatat utilizarea unei pompe de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată.

Din primele informații la momentul producerii evenimentului pe amplasament s-au desfăşurat operațiuni de transvazare neautorizate.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie

În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive întocmit de Parchetul General s-a reţinut că cei doi patroni, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puţin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul firmei care deţinea staţia din Crevedia "o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetat a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL".

"Toate aceste operaţiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi. Faptele descrise au avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor pe o rază de aproximativ 1 km", spun procurorii.

În timpul anchetei au fost audiate, în calitate de persoane vătămate, 16 persoane care au suferit pagube materiale şi morale în urma exploziilor şi care au precizat că se constituie părţi civile în dosar. Totodată, 22 de persoane au fost audiate în calitate de martori.

Citetșe și: Șoferii STB câștigă de două ori cât un profesor. Vor sporuri pentru că vehiculele sunt mai lungi

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia, unde s-au produs explozii soldate cu cinci decese şi aproximativ 50 de oameni răniţi, printre care şi mulţi pompieri. De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne.

Staţia GPL din Crevedia funcţiona din iulie 2020 fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te