Interlopul care l-a bătut pe cumnatul lui Ponta în arest, condamnat pentru amenințare cu violul

DE Petru Zoltan | 09.09.2020 - 08:44
Ionuț Daniel Pietraru/FOTO: facebook.com

Interlopul prahovean Ionuț Daniel Pietraru a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la un an și jumătate de închisoare pentru că a amenințat-o cu moartea pe șefa Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Prahova, comisar Daniela Enache, dar și că-i va viola fiica.

SHARE

În martie 2015, portalul stopinfractori.ro a publicat o anchetă potrivit căreia Ionuț Pietraru l-ar fi agresat în arest pe Iulian Herțanu, cumnatul fostului prim-ministru Victor Ponta, și l-ar fi amenințat pe Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF.

Trimis în judecată pentru ultraj

În septembrie 2017, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au anunțat că l-au trimis în judecată pe Ionuț Daniel Pietraru sub acuzația de ultraj. Conform unui comunicat de presă emis de PCA Ploiești, la data de 28 noiembrie 2016, în timp ce se afla sub puterea unui mandat de arestare preventivă, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Prahova, Ionuț Daniel Pietraru a solicitat agenţilor supraveghetori anumite bunuri (apă caldă pentru ness - n.r.), la care nu avea dreptul potrivit legii, iar din cauza refuzului primit de la aceştia a început să se manifeste violent şi a ameninţat că le va mutila pe celelalte persoane private de libertate care se aflau în aceeaşi cameră cu el.

În aceste condiţii, şeful Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Prahova, persoana vătămată E.M.D., având gradul de comisar de Poliţie, a dispus mutarea inculpatului într-o altă cameră de detenţie. Urmare a refuzului şefului Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Prahova de a avea o atitudine conformă solicitării inculpatului, acesta din urmă a adresat ameninţări cu violenţe fizice şi moartea persoanei vătămate, dar şi membrilor familiei acesteia”, se menționează în comunicatul parchetului.

Arestat și condamnat în Germania

Ionuț Daniel Pietraru a fost eliberat din închisoare pentru că își executase pedeapsa de doi ani și șase luni într-un dosar de furt. A plecat în Germania, acolo unde a dat mai multe spargeri. Într-un final, a fost prins și încarcerat în penitenciarul din Mannheim, în urma unei condamnări la 1.096 de zile pentru furt calificat. Autoritățile din Germania au decis să-l transfere într-o închisoare românească pentru a-și executa restul pedepsei.

O nouă condamnare în România

În timp ce era încarcerat pentru a-și executa pedeapsa primită în Germania, Ionuț Daniel Pietraru a fost condamnat și în dosarul de ultraj deschis de procurorii prahoveni. În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Câmpina l-au condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru amenințările adresate comisarului de poliție Daniela Enache, șefa Centrului de Reținere și Arestare Preventivă Prahova. Între timp, Pietraru a scăpat și de condamnarea primită în Germania. Așa că pe 14 august 2020 s-a filmat pe plajă la Mamaia.

Conform Ziarului Incomod, Pietraru a făcut apel la sentință, dar judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au menținut condamnarea.

După ce va scăpa din spatele gratiilor, Ionuț Daniel Pietru nu va avea voie timp de doi ani să comunice cu „persoana vătămată Enache Mariana Daniela prin contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, ori de a se apropia de aceasta la o distanţă de mai putin de 5 de metri) pe o durata de doi ani, dupa executarea pedepsei închisorii”, se menționează în sentință. Decizia a fost pronunțată în ședința publică din data de 25 ugust 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te