Instanța Supremă nu acceptă strămutarea procesului lui Cherecheș. ”Ți-ai vândut sufletul diavolului”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.12.2023 - 11:25
Cătălin Cherecheș - Foto: INQUAM PHOTOS / Paul Ursachi

Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, ar fi vrut să scape de închisoare. Avocatul său a cerut Instanței Supreme strămutarea procesului. Însă magistrații au respins cererea. Dar mai există și riscul ca faptele vizate să se prescrie.

SHARE

Cătălin Cherecheș se află acum într-o închisoare din Germania. El a fugit în această țară înainte ca justiția din România să-l condamne la 5 ani de închisoare pentru corupție. Avolcatul său a cerut strămutarea procesului. 

Magistrații nu au acceptat cererea. Dar mai există și riscul ca faptele vizate să se prescrie. Acest lucru s-ar întâmpla în jumătate de an, potrivit avocatului său.

Primarul Cherecheș ar putea să scape de închisoare. Avocatul a cerut strămutarea procesului

Avocatul lui Cherecheș a făcut declarații joi dimineață, la ICCJ, unde se judecă cererea de strămutare a procesului. El a spus de ce crede că a fugit primarul din țară.

Citește și: Cum a ascuns Cătălin Cherecheș 1.000.000 €? De ce i-a dat 500.000 € celui care l-a denunțat la DNA?

„Am o bănuială, probabil a crezut că nu va avea parte de o soluție corectă dată de un complet imparțial”, a declarat avocatul, despre fuga din țară a lui Cherecheș. „Cred că este o greșeală că a plecat și îndemn să se predea autorităților. Nu este ușor să faci o apărare în astfel de condiții”, a adăugat acesta. „Nu am nicio informatie ca cineva l-ar fi sfătuit să plece din țară”.

„Codul de Procedură Penală permite strămutarea chiar și după o hotărâre de condamnare, dată în apel, iar dacă instanța admite strămutarea, cauza se rejudecă. Cred că cererea de strămutare s-ar admite dacă pe dosar ar scrie Popică, nu Cherecheș”, a afirmat reprezentatul fostului edil.

Citește și: Cherecheș are „ținta pe spate”. Alina Gorghiu: „Legea împotriva fugarilor i se va aplica și lui”

Acesta a menționat că a cerut ÎCCJ audierea prin videoconferință a lui Cherecheș, aflat în detenție în Germania:

„Noi am facut o solicitare prin care am cerut ca dl Cherecheș să fie citat în străinatate. Din ce mi s-a comunicat din Germania, azi dl Chereches ar trebui transferat la Munchen la noul loc de detentie si am facut o solicitare catre locul de detentie sa mi se permita sa iau contactul cu dumnealui. Vom vedea daca aproba sau nu. Înalta Curte decide azi dacă îi permite dlui Cherecheș, prin cererea de stramutare, la aparare prin propria persoană. Credem ca s-ar putea permite dlui Chreches sa participe prin videoconferință”

Avocații lui Cherecheș au argumentat că un proces corect nu poate avea loc în actualul context local, invocând presiuni mediatico-politice și o presupusă influență asupra instanțelor având în vedere dosarul socrilor lui Cătălin Cherecheș, transmite Realitatea.net.

Cherecheș: ”Ți-ai vândut sufletul diavolului”

O discuție halucinantă între fugarul Cătălin Cherecheș și denunțătorul său a apărut în spațiul public. Deși înregistrările sunt unele dintre cele mai importante probe din dosarul edilului, el neagă toate aceste acuzații. A cerut chiar și o expertiză în Statele Unite care să arate că înregistrările sunt trucate, însă rezultatul a dovedit exact contrariul. 

Citeștre și: Primarul Cherecheș a cărat 1.500.000 € într-un seif din Germania, în tranșe de sub 10.000€

Cele 47 de înregistrări făcute chiar de denunțătorul său sunt o probă importantă la dosar. Cu toate acestea, edilul din Baia Mare neagă acuzațiile. În apărarea sa, Cătălin Cherecheș a cerut chiar o expertiză în Statele Unite care să ateste faptul că înregistrările ar fi trucate, astfel încât să-l scoată pe el vinovat, potrivit Realitatea Plus.

Cătălin Cherecheș: Ți-ai vândut sufletul diavolului!
Denunțător: Diavolul?
Cătălin Cherecheș: Eu sunt ăla!
Denunțător: Tu ești? Da, da nu mi l-am vândut.
Cătălin Cherecheș: Eu consider că ți l-am cumpărat, așa că nu contează ce crezi tu. Contează ce credem noi Dacă tot ți l-am cumpărat, avem pretenția să-l putem vinde şi mai departe să facem profit.

Citește și: Cătălin Cherecheș a fost prins de polițiști în Germania. E condamnat la 5 ani de închisoare

Edilul din Baia Mare este închis acum într-un penitenciar modern în Germania cu săli de sport și spații verzi. Pentru că a refuzat să fie adus în România, extrădarea lui ar putea dura chiar și 45 de zile, potrivit ministrului de Interne. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te