Încă trei inculpați de la Spitalul din Botoşani au fost puși de DNA, sub control judiciar

DE Florin Budescu | Actualizat: 17.01.2024 - 11:17
Încă trei inculpați de la Spitalul din Botoşani au fost puși de DNA, sub control judiciar - Foto: newsmoldova.ro

Încă trei inculpați de la Spitalul din Botoşani au fost puși de DNA, sub control judiciar. Procurorii DNA Suceava au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

SHARE

Încă trei inculpați de la Spitalul din Botoşani au fost puși de DNA, sub control judiciar. Procurorii DNA Suceava au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.și luarea măsurii controlului judiciar, față de alţi trei inculpați.

Anticorupţia a explicat că asupra acestora se efectuează cercetări, cu privire la comiterea de către funcționari publici a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

Încă trei inculpați de la Spitalul din Botoşani au fost puși de DNA, sub control judiciar

Este vorba despre perioada anilor 2018 - 2023, în contextul fraudării unor concursuri de promovare / ocupare a unor posturi și al transferurilor de personal medical, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati, din Botoșani.

Spitalul din Botoşani poartă numele unui mare prieten al lui Mihai Eminescu, boierul Ioan Mavromati. Clădirea este situată pe Bulevardul Eminescu, din Botoşani.

Conform botosani24.ro, în dosarul DNA, este vorba de Titiliuc Mirela, la data faptelor asistentă-șefă în cadrul Secției Boli Infecțioase Adulți, din Spitalul Județean de Urgență Mavromati, din Botoșani, pentru două infracțiuni de luare de mită.

Citeşte şi: VIDEO Mită, la Spitalul din Botoșani: Liderul PNL Botoșani cere demisia Doinei Federovici

Apoi despre Surugiu Anca, la data faptelor asistent coordonator la Camera de Gardă Psihiatrie a spitalului, pentru luare de mită în formă continuată.

Surugiu se mai flă sub control judiciar şi pentru "folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite", conform DNA.

Al treilea inculpat este Anichei Claudiu, la data faptei angajat la spital, pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Citeşte şi: 11 reţineri în dosarul de la Spitalul Mavromati, din Botoşani. Printre cei reţinuţi, fostul manager

Inculpații ar fi deținut diferite calități în comisiile de examinare înființate la Spitalul Mavromati, pentru ocuparea unor posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși, asistent medical debutant pe durată determinată și infirmier.

Surugiu și Anichei ar fi furnizat unor candidați subiectele stabilite de comisie, ce urmau să fie date la probele de concurs, în scopul facilitării promovării acestora, prin obținerea unei note minime: 7.

Titiliuc și Surugiu ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, de la alți candidați, bunuri și sume de bani de 500 de lei - 10.000 de lei.

Citeşte şi: Salarii și de 20.000 lei/lună pentru medicii din Botoșani care au lăsat o mămică cu 3 copii să moară

În august, Alexandra Ivanov, o tânără gravidă, a murit în faţa Spitalului Mavromati, din cauza faptului că personalul medical i-a refuzat internarea şi tratamentul. "Nu mai pot! Nu am aer!", striga femeia, în faţa spitalului.

Femeia se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecedente. Tânăra a ajuns la Maternitatea din Botoșani în noaptea de joi spre vineri, acuzând dureri foarte mari în zona burții. Fata era însărcinată în 3 luni, iar sarcina s-ar fi oprit din evoluție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te