Hotărârea ÎCCJ prin care au fost stabilite noile completuri de 5 judecători a fost suspendată

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.11.2018 - 16:16
Cristina Tarcea a tras la sorți completurile de 5 judecători. Foto Inquam Photos

Curtea de Apel București a admis, vineri, plângerea lui Liviu Dragnea pe care acesta a făcut-o împotriva modului în care Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit componența completurilor de 5 judecători.

SHARE

Astfel, CAB a admis cererea liderului PSD și a suspendat hotărârea Înaltei Curți din 8 noiembrie prin care a fost stabilită noua componență a C5 – urilor.

„Se admite cererea modificată. Admite cererea de intervenție accesorie. Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată și republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluționarea definitivă a cauzei. În baza art. 29 alin. 4 din Legea nr. 47/1992, modificată și republicată, sesizează Curtea Constituțională a României cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 32 alin. 1 din Legea nr. 304/2004, modificată și republicată. Cu recurs, în termen de 5 zile de la comunicare, în ceea ce privește capătul de cerere referitor la suspendarea actului administrativ. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în ceea ce privește capătul de cerere privind anularea actului administrativ. Pronunțată în ședință publică, azi, 23.11.2018.” reiese din minuta Curții de Apel, potrivit G4media. 

 Citește și: ICCJ anunță că respectă decizia CCR și schimbă completurile de 5 judecători 

ÎCCJ anunța, la începutul lunii, într-un comunicat de presă, că va schimba componența completurilor de 5 judecători care dau sentințele definitive în dosarele penale, potrivit deciziei Curții Constituționale.
„La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în ședință publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, se arăta într-un comunicat al ÎCCJ.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi încercat să amâne tragerea la sorţi de vineri a completurilor de la ÎCCJ 

Ulterior au apărut zvonuri că ICCJ  a primit o solicitare din partea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de suspendare a tragerii la sorţi şi de anulare a hotărârii Colegiului de conducere prin care se organiza această tragere la sorţi vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te