”Au trecut zile bune de la tragicul eveniment de la Mehedinţi, unde un criminal în serie, eliberat conditionat după 5 crime, a incendiat o tânără, din răzbunare şi s-a aşternut liniştea în sistemul de justiţie. Criminalul eliberat conditionat a avut timp suficient să acţioneze pentru că deşi a fost depusă plângere împotriva lui, un procuror nu l-a deranjat, iar un magistrat l-a pus în libertate. De ce tace CSM în acest caz? Am înţeles că ICCJ a atacat la CCR legea care interzice eliberarea condiţionată a criminalilor, violatorilor şi tâlharilor pe motiv că ar produce efecte juridice doar pentru viitor. Aşa? Şi ce aţi făcut voi stimaţi magistraţi până acum pentru a-i opri să mai ucidă şi să mai violeze? Să facă noi şi noi victime”, a transmis, vineri, Florin Roman, printr-un comunicat de presă, citat de News.ro
Roman întreabă magistraţii unde erau ”când Dragnea şi ai lui măcelăreau Codul Penal şi Codul de Procedura Penală”.
”Unde era indignarea dumneavoastră şi a Avocatului Poporului când 21.000 de infractori din generaţia Tudorel Toader erau lăsaţi liber pe stradă să ne atace mamele, soţiile şi copiii? Este adevărat, unii aţi protestat....în tăcere! Mulţi judecători sunt extrem de îngăduitori cu interlopii, cu membrii dovediţi ai crimei organizate, cu criminalii, violatorii şi tâlharii. Care apoi ucid, violează şi tâlhăresc din nou. Iar CSM tace! Ca şi în cazul Turnagiu. Dar vă adunaţi domnilor judecători în câteva ore să atacaţi impozitarea pensiilor speciale şi blocarea interdicţiei de eliberare condiţionata pentru criminali, violatori şi tâlhari”, a mai transmis liderul liberal.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să sesizeze Curtea Constituţionlă privind neconstituţionalitatea legii care stabileşte că persoanele condamnate pentru infracţiuni precum viol, omor şi tâlhărie sunt exceptate de la eliberarea condiţionată. Reprezentanţii ICCJ consideră că legea nu respectă principiile bicameralismului, întrucât forma adoptată de Camera Deputaţilor modifică obiectul de reglementare şi conţinutul legii adoptate de Senat.
Totodată, ICCJ şi Avocatul Poporului sesizează Curtea Constituţională în legătură cu impozitarea pensiilor speciale.
ICCJ reproşează că sunt nesocotite decizii succesive ale Curţi în domeniu, că nu a fost consultat CSM şi consideră că sunt încălcate mai multe principii, printre care cel al impunerii fiscale juste şi echitabile şi cel al independenţei judecătorilor.