Florin Cîțu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor. „Adevărul o să iasă la suprafață”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 06.12.2023 - 14:50
Fostul premier Florin Cîțu este urmărit penal în dosarul vaccinurilor - Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu este urmărit penal în dosarul vaccinurilor. El a fost citat, astăzi, la DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile de abuz în serviciu în legătură cu achiziția de vaccinuri din timpul pandemiei, cu un prejudiciu de un miliard de euro.

SHARE

Împotriva fostului premier Florin Cîțu a început urmărirea penală în legătură cu achiziția de vaccinuri în timpul pandemiei, cu un prejudiciu de un miliard de euro. El a fost chemat la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoștință acuzațiile și faptul că are calitatea de suspect în acest dosar.

Florin Cîțu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor. „Adevărul o să iasă la suprafață”

Urmărirea penală declanșată împotriva lui Florin Cîțu  vine la o săptămână după ce senatorii i-au ridicat imunitatea.

În dosarul vaccinurilor este vorba de achiziția de vaccinuri anti-Covid în perioada pandemiei. Cîţu este acuzat că a aprobat cumpărarea nejustificată a 52 de milioane de doze de vaccin, prejudiciul estimat ridicându-se la un miliard de euro.

La ieșirea din sediulDNA, Florin Cîţu a susținut că a respectat legislația în vigoare în perioada în care a fost premier.

Citește și: Dosarul vaccinurilor anti-COVID. Primele audieri la DNA. Florin Cîțu, în fața procurorilor

„Mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Mai mult de atât nu pot să vă spun. Dacă vă uitaţi pe execuţia bugetară pe 2021 veţi vedea că execuţia este mai bună decât estimată la începutul anului. (...) Adevărul o să iasă la suprafaţă în timpul acestei anchete. Vă mulţumesc”, a declarat fostul prim-ministru, potrivit observator news.ro.

DNA solicitase Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, acuzați de abus în serviciu în același dosar, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor.

Ulterior, plenul Senatului a votat, pe 29 noiembrie, cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL, Florin Cîţu, în urma solicitării Parchetului General privind dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei.

Citește și: SURSE: Liberalii pregătesc schimbarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, cererea de urmărire penală a lui Vlad Vasile Voiculescu şi cererea de urmărire penală a Ioanei Mihăilă, foşti miniştri ai Sănătăţii, în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, privind achiziţia de vaccinuri, din perioada pandemiei de COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te