Fiul fostului baron PSD, Nicolae Bădălău, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații îi aduc procurorii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.04.2023 - 11:35
Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că a dat mită unui primar dintr-o comună din Giurgiu pentru a primi un contract de înființare a unei rețele de apă.

SHARE

Direcția Națională Anticorupție a anunțat că Gabriel Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, a fost trimis în judecată pentru că a mituit un primar din Giurgiu.

Gabriel Bădălău este fiul lui Niculae Bădălău, fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi. 

Fiul fostului baron PSD, Nicolae Bădălău, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații îi aduc procurorii

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 354/VIII/3 din 22 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Citește și: Gabriel Bădălău, iubitul Biancăi Drăgușanu, acuzat că a dat mită unui primar care voia rețea de apă

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect

 „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele ..., comuna ..., județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar

 fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în

 schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

Citește și: Bădălău junior face nuntă cu Bianca Drăgușanu din bani publici. I-a forțat mâna să o ia de nevastă

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial”, a transmis DNA.

Citește și: Niculae Bădălău a scapăt de arestul preventiv: Va fi judecat în libertate sub control judiciar

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Citește și: Nicolae Bădălău obținea contracte prin timorarea primarilor. Gabi, fiul său, bogăție ostentativă

Nicolae Bădălău a eliberat pe 10 martie din închisoare și plasat sub control judiciar într-un dosar de corupție. Fostul baron PSD a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în zilele de 9 august şi 19 noiembrie 2022, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, Niculae Bădălău

 i-a pretins primarului Dan Păsat să atribuie un anumit contract unei societăţi administrate de o rudă a lui Bădălău. Contractul viza "Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă", fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

Citește și: Imperiul nevăzut al lui Bădălău: hoteluri, săli de evenimente, balastiere și firme de construcții

În schimbul acestui 'serviciu', Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), asupra căreia a lăsat să se înţeleagă că are influenţă, să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de primăria din Bucşani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te