EXCLUSIV Făgădău a cerut recuperarea terenurilor furate de Mazăre numai după ce a pierdut alegerile

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.11.2020 - 22:51
Masca lui Făgădău/FOTO: facebook.com

La trei zile după alegerile pierdute, Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, a decis să respecte legea care-i cerea ca municipiul Constanța să recupereze mai multe terenuri furate de ex-edilul Radu Mazăre și alții.

SHARE

Avusese la dispoziție 20 de luni cât a fost primar să facă asta.

Pe 9 septembrie a.c., Newsweek România scria că "Unul din intermediarii afacerilor corupte cu retrocedări de terenuri ale lui Radu Mazăre, Georgică Giurgiucanu, a fost condamnat la închisoare în februarie 2019. La pachet, unul din terenurile sale trebuia să revină municipiului Constanța, de unde fusese furat. Nu s-a întâmplat.

Citește și: CONSTANȚA Primarul în funcție Decebal Făgădău și ex-edilul Mazăre, trimiși în judecată de DNA

Prin decizia de condamnare, judecătorii au decis ca un teren din Parcul Tăbăcărie din Constanța, cu ieșire la lac, teren aflat în proprietatea lui Giurgiucanu, să se întoarcă în proprietatea municipiului Constanța.

Azi, în septembrie 2020, la mai bine de un an și jumătate de la sentință, terenul este tot al lui Georgică Giurgiucanu. Și este un paradis al gunoaielor, printre care și-au găsit sălaș persoane fără adăpost. Sarcina readucerii acestui teren al patrimoniul municipiului Constanța este a primarului decebal Făgădău, <copilul> administrativ al fostului primar Radu Mazăre."

Citește și: Mamaia, ocupată de Mazăre printr-o firmă interpusă. Făgădău se asigură că firma se dezvoltă

Dar nu era vorba doar de un teren, ci de mult mai multe care trebuia să se întoarcă la municipalitatea constănțeană.

La un an și șapte luni de la decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, însă, terenurile erau tot în proprietatea infractorilor. Newsweek România l-a contactat la începutul lunii septembrie a.c. pe primarul Decebal Făgădău pentru explicații. "Am făcut demersuri pentru recuperarea tuturor terenurilor asupra cărora ICCJ s-a pronunțat", a răspuns acesta în scris. Newsweek România a solicitat lămuriri suplimentare. Nici măcar până acum, acestea nu au venit. 

Citește și: DNA: Decebal Făgădău, intervenții pentru supraevaluarea unui teren ANRP (Horia Simu) cu 7 milioane €

Ceva, totuși, Făgădău a făcut. Dar numai după ce a pierdut alegerile, care au avut loc pe 27 septembrie a.c. Se întâmpla la trei zile după, pe 30 septembrie a.c. Atunci, pe rolul Tribunalului București era înregistrat un dosar cu obiectul "constatare nulitate act juridic" în care reclamant este "U.A.T. (Unitatea Administrativ-Teritorială - n.r.) MUNICIPIUL CONSTANŢA" iar pârâți sunt Georgică Giurgiucanu și o parte din foștii colegi de dosar penal.

Mai departe, este responsabilitatea actualului primar al Constanței, Vergil Chițac, să recupereze acele terenuri pentru constănțeni.

Citește și: Familia primarului Făgădău din Constanța, teren pe malul lacului Siutghiol de la mafia lui Mazăre

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te