Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore.
„În baza art. 29 din Legea nr. 47/1992 republicată sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 50 alin. 3 şi art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. ridicată de inculpata Pintea Sorina prin avocat ales”, arată minuta instanţei.
Articolul 50, alineatul 3 prevedere că „în cazul declinării pentru necompetenţă teritorială, probele administrate, actele îndeplinite şi măsurile dispuse se menţin”, iar în articolul 346 alineatul 6 se precizează „în cazul în care conducătorul parchetului menţine cererea de începere a judecăţii, judecătorul de cameră preliminară dispune prin încheiere începerea judecăţii”.
Totodată, magistraţii au respins ca inadmisibilă cererea de suspendare a judecării cauzei.
Decizia privind sesizarea CCR poate fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Următorul termen de judecată a fost stabilit la 7 octombrie.
La sfârşitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.
Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.