Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump îl dă în judecată pe marele jurnalist Bob Woodward

DE Alexandru Pop | Actualizat: 31.01.2023 - 13:09
Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump îl dă în judecată pe marele jurnalist Bob Woodward - Foto: RawPixel

Fostul președinte Donald Trump îl dă în judecată pe jurnalistul Bob Woodward, pentru că a făcut publice înregistrări ale interviurilor acordate jurnalistului, în anii 2019 și 2020. Trump spune că nu a fost de acord ca acele casete să fie făcute publice.

SHARE

Într-un proces intentat împotriva lui Woodward, Simon & Schuster Inc. și a companiei-mamă a editorului, Paramount Global, Trump afirmă că, deși i-a dat lui Woodward consimțământul să înregistreze conversațiile lor, „în scopul exclusiv al unei cărți”, acest lucru nu a fost destinat să formeze un audiobook.

„Acest caz se concentrează pe uzurparea, manipularea și exploatarea sistematică, de către domnul Woodward, a imaginii președintelui Trump”, au scris avocații acestuia.

Citeşte şi: „Victorie pentru Donald Trump. Meta „pune capăt suspendării” conturilor de Facebook şi Instagram

Plângerea afirmă existenţa unor încălcări ale drepturilor de autor ale lui Trump și îl acuză pe Woodward și pe editorul său că au profitat pe nedrept, de pe urma casetelor.

Trump solicită despăgubiri cu puțin sub 50 de milioane de dolari - o cifră calculată de avocații săi, presupunând că Woodward ar vinde două milioane de copii ale cărții audio, la un preț de 24,99 dolari pe o descărcare.

„Procesul fostului președinte Trump este lipsit de fond și ne vom apăra agresiv împotriva lui. Toate aceste interviuri au fost înregistrate cu ştiinţa și acordul președintelui Trump.

Citeşte şi: Un fost agent FBI care a anchetat dosarul Trump- Rusia a ajutat un oligarh rus să scape de sancțiuni

Mai mult, este în interesul public să cunoaştem această înregistrare istorică, cu propriile cuvinte ale lui Trump. Suntem încrezători că faptele și legea sunt în favoarea noastră”, au declarat Simon & Schuster, împreună cu Woodward.

Potrivit plângerii, Trump a participat la 19 interviuri în persoană sau prin telefon, cu Woodward, în perioada decembrie 2019 – august 2020, precum și în 2016, când era încă candidat, conform Bloomberg News.

Cartea lui Woodward, Rage, a fost publicată la o lună după ultimul interviu. În octombrie 2022, Simon & Schuster a lansat audiobook-ul înregistrărilor, "The Trump Tapes".

Trump îl acuză de asemenea pe Woodward că a denaturat cel puțin unul dintre schimburile lor de replici, în cartea audio, prin editarea unor părți din interviul complet.

Fostul preşedinte de azi se plânsese public de înregistrări înainte, postând pe platforma sa, Truth Social, la scurt timp după ce a apărut cartea audio, că nu i-a dat niciodată permisiunea lui Woodward să o facă.

Jurnalistul, câștigător al Premiului Pulitzer, a abordat plângerea lui Trump, la acea vreme, spunând CNN că acestea s-au făcut în mod voluntar și totul a fost înregistrat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te