Cum ajung drogurile în penitenciarul unde este închis Dragnea

DE Miruna Moldoveanu | 08.02.2021 - 11:47
Liviu Dragnea, escortat la DNA/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Un angajat al Penitenciarului Rahova ar fi acceptat promisiunea a două persoane de a-i da sumele de 10.000 euro şi 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile în penitenciar.

SHARE

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 40/VIII/3 din data de 19 ianuarie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului BULEARCĂ ADRIAN ANTONIO, angajat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2020 - 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio, în calitatea menţionată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i da sumele de 10.000 euro şi 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri şi trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova şi ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deţinere.

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din Bucureşti, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile şi un plic conţinând o substanţă albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracţiunea flagrantă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.