Convorbirile din 10 august 2018 au fost desecretizate. Cum a mințit Carmen Dan pe acest subiect

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.12.2019 - 13:58
Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat pentru News.ro că au fost desecretizate de către Jandarmeria Bucureşti convorbirile vizând mitingul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, şi acestea vor fi trimise luni procurorilor.

SHARE

Ministrul a precizat că în total sunt 250 de ore, din acestea fiind desecretizate 248.

Marcel Vela a declarat sâmbătă pentru News.ro, că cele două ore de convorbiri rămase nu au putut fi desecretizate deoarece prezintă detalii care ţin de organizarea altor instituţii, dar că va încerca desecretizarea acestora în cursul săptămânii viitoare. 

Discuțiile nu vor fi făcute publice oficial cât timp ancheta este în desfășurare.

“S-au desecretizat convorbirile, iar din 250 de ore, luni trimitem procurorilor  248 de ore. Două ore încă nu putem oficial să le înaintăm fiindcă în cele două ore mai sunt detalii care ţin de organizarea altor instituţii, de amplasarea unor obiective, număr de forţe, care nu pot fi încă desecretizate, dar încerc săptămâna viitoare şi cele două ore să le desecretizăm”, a declarat Vela.

Ministrul de Interne a dat termen până vineri seară Jandarmeriei Bucureşti să desecretizeze convorbirile din 10 august 2018, avertizând că în caz contrare consecinţele vor fi pe măsură.

Pe 19 martie 2019, într-un interviu la Digi24, Ministrul Carmen Dan declara: „Absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmpla încă de la finalul lunii ianuarie, când comisia care a analizat desecretizarea a stabilit ca şi măsură ce documente se declasifică. Eu pot să vă spun că din toate documentele trimise la parchet imediat după momentul 10 august, la solicitarea procurorilor, sunt declasificate, mai puţin un document care nu emană de la MAI”.

Citește mai multe dezvăluiri din dosarul Jandarmeriada

10 august: Cronica unei represiuni anunțate

„Oameni buni, chiar aveți de gând să continuați să ne sufocați?“

Carmen Dan a coordonat intervenția

Scurtă istorie a unei manipulări

Minciunile Jandarmeriei

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -